Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Molim vas za savjet antibiotik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pavlov

28.07.2014. 15:30

Postovani dr molila bih vas za savjet.Djevojcica od 12 godina ima upalu grla ali posto su joj oba roditelja alergicni na pencilin dobila je Cefuoxim moje pitanje je da li se alergija na neki lijek javi poslije 1 tablete ili mora proci nekoliko dana uzimanja terapije.Molim vas za savjet jer smo zabrinuti Dr je rekao da mozemo u petak na odmor i tad ce biti 5 dana terapije Strah me da li ce se do petka znati je li alergicna na taj lijek Jos jednom veliko hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

29.07.2014. 12:30

Djevojčica ima tek nešto veće izglede da bude alergična na penicilin nego ostala jeca. Antibiotik kojeg je dobila nije iz skupine penicilinskih. Alergija se može javiti nakon 2. i nakon svake naredne doze, no to je toliko malo vjerojatno da nema prepreka za odlazak na put.

pavlov

30.07.2014. 15:05

Hvala vam postovani dr. Nadam se da ce sve biti ok Ako moze jos jedno pitanje.Koliko dugo se Ceforoxim antibiotik zadrzi u krvi poslije zadnje doze i da li je malo ako se pije samo 5 dana Puno vam hvala jos jednom

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.08.2014. 22:20

Bilo bi bolje da je terapija provedena kroz 10 dana. Nakon 24 sata lijek više nema tzv. terapijsku koncentraciju u krvi - dakle nema djelotvornosti. AKo je uzročnik "preživio" terapiju tada se u roku od 1-3 dana ponovno javljaju znaci upale.