Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Novorođenče


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vsuda

03.03.2024. 10:55

Moj unuk rođen je sa 3kg i 830 grama. Pri izlasku iz rodilišta težio je 3530 i pojavom žutice. Rođen je na carski rez. Majka ga je dojila, međutim čim bi počeo sisati zaspao bi.Pošto joj je to prvo dijete slušala je savjete pedijatra i patronažne sestre da nastavi dojiti što je ona i činila, beba bi malo posisala i odmah zaspala, uopće nije plakala i samo bi malo posisala i zaspala. Nakon 10 dana pedijatrica je pregledala dijete i sve je u redu ,međutim on je izgubio još 60 grama. Nakon toga se počela izdajati i hraniti ga na bočicu. Mlijeka ima dovoljno a pedijatrica joj je savjetovala da uvede 2 obroka dohrane. Počeo je dobivati na težini ali ne puno. Najveći problem je što pojede malu količinu i na bočicu. Tek sa navršenih mjesec dana došao je na porođajnu težinu. Hrani ga svaka 3 sata i po danu i noću. Uvijek ga mora probuditi jer još se nije sam probudio i tražio jesti. Da bi ga probudila mora ga presvlačiti.Ima stolicu skoro poslije svakog obroka a mokrenje je isto uredu 5 do 7 puta. Jako je zabrinuta a beba izgleda tako zdravo.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

10.03.2024. 11:55

Iz Vašeg upita se ne vidi koliko je sada staro dijete i kakva je njegova težina. Načelno, ako napreduje prosječno manje od 10 grama dnevno preporučam bolničku obradu.