Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mia

07.01.2004. 21:57

Imam sina starog 5 godina. Nisam ga vodila na pregled, ali mislim da ima fimozu.Naime kozica gotovo nikako ne ide ,a i prije kad sam uspijevala prevuci je ,ostane kao zalijepljena za jedan mali dio glavica.
Ponekad se vrh zacrveni i ja to uspijevam kremicama rijesiti.Kazite mi koliko je ev. fimoza opasna za zdravlje ,moze li se to rijesiti samo od sebe,da li je obrezivanje obavezno,i kako bi ja pripremila dijete za takav pregled i zahvat? Mnogo hvala i pohvale za sve lijecnike na ovoj stranici. M.

Dr. Darko Richter

08.01.2004. 08:22

Čim možete kožicu povući sa glavića, nema fimoze. Ono što kožicu slijepi s glavićem, to je smegma, koja se normalno ovdje nastaje, a treba je kod kupanja čistiti. Ako je došlo do upale (balanoposthitis), stavlja se antibiotska mast ili krema, kroz par dana, dok upala ne prođe. Dakle, kožicu valja o malo povlačiti prema natrag, oslobađati glavić, u toploj vodi, uz pomoć sapuna i baby ulja, dok na kraju ne bude moguće slobodno je povlačiti i prevlačiti preko glavića.