Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pitanje od 14.02. bljucanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

milica

15.02.2006. 18:14

Poštovanje,
Već sam Vam se obraćala za ekcem. Od tada njegujem svog sinčića kako ste me savjetovali i suha koža je nestala. Hvala. Ja sam mislila da je taj ekcem po licu reakcija na kravlje mlijeko pa sam stoga koristila hipoalergenu dojenačku formulu HIPP HA1, no kako ste mi vi rekli da to vjerojatno nema veze s tim nego da je prije u pitanju osjetljiva koža i da je njegujem, odlučila sam se vratiti na HIPP pre. No desilo se to da je povratio oba obroka HIPP pre. Ponovo sam mu idući obrok dala HIPP HA1 i sve je bilo u redu. noć je protekla mirno. No drugi dan je počeo bljucati HIPP HA1 i to veće količine tekućine, te i čaj, ovisi što popije. Svaki put nakon obroka, kad prođe otprilike petnaestak - dvadeset minuta, počne raditi grimase kao da će povratiti zatim bljucne. Zna zaspati dva sata (spava tri) probuditi se uz plač, zatim bljucne i nastavi spavati. Jednom dok je jeo svoj obrok popio je 20 ml, gurnuo bocu i bljucnuo, zatim nastavio jesti jar sam ga i ja malo prisiila. Malo mu je smanjen apetit, gura bocu od usana (jeo je 180 ml sada pojede 90 ml) temperaturu nema, raspoloženje je dobro, smije se, stolice su uredne i kašaste osim što je posljednja bila dosta zelena. Pa me zanima da li male bebe što su starije počnu više bljucati, jer je to vrlo neuobičajeno za njega, u zadnja tri dana bljucanje je postalo zaista vrlo učestalo, ili sam ja pogriješila što samu mu u jednom danu davala jedno pa drugo mlijeko (moram reći da zaista pazim na omjer vode i žličica mlijeka) - sin mi je star tri mjeseca. Hvala.

Dr. Darko Richter

15.02.2006. 20:35

Male bebe, što su starije, to manje bljucaju, ali neko bljuckanje može biti prihvatljivo i do dobi 12-13mj., uz uvjet da dijete uredno napreduje. Inače, ako se dijete doji, onda bljucka samo kada je u istinu bolesno, a kada jede teleću hranu, nikad ne znaš što je zapravo na stvari.

ines

22.03.2006. 15:48

Ja dojim svoje dijete i ono stalno bljuca i to obilno. dobro napreduje. ima 6 tjedana, ali to me bljucanje već izluđuje.
pomoć!