Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


posjedavanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ela

02.07.2003. 10:53

Stovani,

zapravo ne znam imam li razloga za zabrinutost, no promatrajuci bebe u svojoj okolini - cini mi se da imam. Naime, moja je djevojcica stara 6,5 mjeseci i ne pokazuje apsolutno nikakav interes za sjedenje. Citala sam kako bi se bebe u neko doba (oko 6 mjeseci) trebale poceti same podizati kao da zele sjesti, medjutim kod moje bebe toga uopce nema. Kada je pokusam staviti u polusjedeci polozaj u kolicima, ona se guzom odguruje prema dolje, odnosno vraca se sama u lezeci polozaj. Dobila sam i par savjeta da je pokusam poduprijeti jastucima, to sam pokusala samo jednom - bez ikakvog rezultata. Takodjer se vraca u lezeci polozaj. Inace je dosta sitne gradje, mada pedijatar tvrdi da uredno napreduje. Sto se ostalih stvari tice - preokrece se s trbuha na ledja i obratno vec mjesec i pol dana, na trbuhu ne voli biti dugo vrijeme.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dr. Darko Richter

03.07.2003. 07:51

Bez pregleda i bez podataka o dasadašnjem psihomotornom razvoju te zbivanjima tijekom i nekon poroda nema konkretnog savjeta. Mogu vam samo raći što mi se čini: čini mi se da je stvar još uvijek O.K.