Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pregled kod dr. Richter


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

elka

29.05.2007. 10:50

Poštovani dr Richter!
Redovito Vas pratim na portalu i već ste mi nekoliko puta puno pomogli, odnosno ohrabrili me. Ukratko, naš sin od 8 godina cijelo predškolsko i sad već školsko razdoblje pati zbog respiratornih smetnji ili infekcija. Još davno ste mi sugereirali da u mom opisu problema ima elemenata alergije i da bi trebalo obaviti obradu kod Vas. Iz raznih razloga smo taj pregled odgađali sve dok prošlog tjedna alergija nije postala više nego očita i nama laicima. Sinu su u roku nekoliko sati otekle samo šake na rukama uz crvenilo dlanova, nakon što se igrao i čisito kavez kućnom zecu. Napokon smo izborili uputnicu za Vas, sin je sad na terapiji Claritinom i ne primjećujem nikakve druge smetnje...Jedino , zakazani termin je tek 13. 8. ! Nema veze, dugo smo čekali pa ćemo i do 13. 8. ali me zanima da li to znači da će on uzimati Claritin sve do početka kolovoza? Što se može desiti ukoliko prekinemo terpiju? Moram priznati da me ovo sa šakama prilično šokiralo, nisam to dovela u nikakvu vezu sa zekom, sad me kopkaju pitanja, može li se to isto desiti i s dišnim putevima...Unaprijed hvala!

Darko Richter, dr. med.

29.05.2007. 12:40

Je li zec, ili trava kod zeca, ili nešto treće, teško je odavde pogađati. Svakako, Claritine, ili još bolje, Aerius, uzimati oko 3-4 tjedna, zatim pokušati prekinuti. Nema druge, nego metoga pokušaja i pogreške. Da li može i na dišni sustav? Može. Sve može, ali ne znam zašto vas sada to kopka. Ne sjećam se ranijih opisa, ali, ako je imao dišnih tegoba, onda ne samo da može, nego vjerojatno već davno i jest, samo ćete to doznati kada dođe vrijeme, a to je nepredvidivo. Do 13. 8. ima dosta vremena, skoro 3 mjeseca, pa bih vas molio da snimite te osipe, otoke i slično, ili, ako bude sumnjivo kašljao, da snimite i taj kašalj, kako bi razgovor bio što konkretniji, kada jednom dođete. A možete mi donijeti i isprinte naših razgovora.