Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehrana i stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nepoznata plava

23.10.2014. 20:20

Postovani, imam bebu 6 mj staru, nije dojena, bila je na Nan-u i sa 4 mj pocela sam davat vocne kasice koje super prihvatila, zadnjih mjesec dana jede kravlje mlijeko. Dnevno ima 3 mlijecna obroka, jedan vocna kasica i navecer rizine pahuljice. No vec par dana problem je kakanje, tj tvrda stolica, kaka il jednu vecu kvrgu il sitno ko bomboncici i zacrveni se kad tiska. Pije caj kamilicu i komorac. Kako olaksati to kakanje?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

27.10.2014. 23:15

Ne preoručuje se kravlje mlijeko barem do navršetka godine dana. Ima puno razloga no i problem sa tvrdom stolicom je najvjerojatnije uzrokovan mlijekom. Čajevi od kamilice i komorača neće pomoći a nisu niti preporučljivi. U porće dodajte maslinovog ulja, dajte voće koje razmekšava stolicu (šljive, marelice, kruške), možete davati Novalac IT formulu koja će reglirati stolicu. Pomažu i probiotici.

nepoznata plava

28.10.2014. 00:25

Da,da, znam za km... Ne znam u cemu je fora da se kao ne smije a svi smo odrasli na nj. Dajem caj od kamilice i evo sve super, nema vise problema tako da ne mjenjam nikakvu hranu. Hvala

Katarina 26

14.11.2014. 21:20

Poštovanje! Imam bebu staru 4 mjeseca, rodjen carskim rezom mijesec dana prije termina. Evo o cem se radi, prehrana do sad isključivo majčino mlijeko, ima 6470gr, i 61 cm, kaže naša liječnica dobro napreduje, hvala Bogu zdrav. U zadnje vrijeme sam primjetila dosta rijetku do skoro vodenu stolicu punu sluzi, bez neugodnog mirisa ali tamno zeleno-smeđe boje,ali nema nikakve simptome bolesti temp., niti nis slično, pa me zanima o cem se radi i dali je to normalno, ili ne?! Uz to jako slini i gura u usta sve sta mu dođe u ruku.. Unaprijed zahvaljujem..

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

18.11.2014. 17:20

Moguće je izgled stolice promijenjen zbog nicanja zuba ili je dijete dobilo kakvu virusnu infekciju. Nebitno dokle god je dobrog općeg stanja i dobro napreduje.

Katarina 26

18.11.2014. 23:00

Hvala na odgovoru! LP