Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


problemi sa stolicom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sumerparty

24.01.2016. 18:00

Postovanje imam problem sa sinom od 8god.Vec 10 dana nije imao stolicu odnosno uvijek mu ide pomalo pa stalno ide na toalet i brise se.Vadili smo nalaze krvi„stolice„urina i sve bilo uredno.Davala mu gorku sol„kuhala kompot od sljiva i smokve trenutno pije ulje od crnog kima i jos uvijek nije imao pravu stolicu.Molim vas za savjet.Unaprijed hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

07.02.2016. 11:15

Potrebno je više stvari poduzeti:
1. prehrana - treba davati hranu s puno neprobavljivih istataka - integralni kruh, tjesteninu, mekinje, misle, povrće. Mlijeko i mliječni proizvodi trebaju biti s najmanjim postotkom masnoće. Povećajte unos maslinovog ulja. Ujutro 1,5 dl mineralne vode s magnezijem. Povećati unos slatkog voća, može i sirup od smokava i suhoh šljiva. Povećati unos tekućine.
2. davati probiotik
3. uvesti laktulozu - sirup tipa Portalak ili slično, početi sa 3 jušne žlice ujutro, pričekati par stolica i ako nisu rijetke kašaste povećavati i do 5 žlica.
4. ako 4. dan nema stolicu staviti Dulcolax čepić.

Kada se uspostavi rijekta kašasta stolica držati se preporučenog režima barem 3 mjeseca a potom ukidati Portalak.

Ako se žali na svrbež i pečenje u području čmara preporučam dati terapiju protiv glista. Ako ništa ne pomogne javite se gastroenterologu. Gorku sol nemojte davati.