Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


proljev


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kike2212

19.08.2015. 14:10

Poštovani, prije tjedan dana dijete od 22 mjeseca je dobilo proljev. Dnevno ih ima oko 10 smrdljive su pune komada sluzi nekad žute skroz nekad tamno smede. Uvela sam mu Prolife ampule i dalje se nastavilo. isli smo kod njegovog pedijatra koji je rekao da ga nestavljam na dijetu nego da samo izbacimo mlijeko. dao nam je da odnesemo stolice na analizu. Test na Rota Adeno i Noro visrus negatvni. čekamo jos tesetvo na bakterije. Jucer ujutro je dobio temperaturu 37,5 koja se spustila sama snoc 38 odmah sam mu dala ibuprofen jer mu paracetamol uopce ne djeluje. sada me zanima Vaše mišljenje. Sada mu dajem Linex i Hidrasec. Recite mi i sta da mu uvedem za otvaranje apetita jako lose inače jede a sada je to katastrofa.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

26.08.2015. 09:30

Preporučena terapija je dobra, u prehrani samo ne treba davati slatku hranu i pića. Eventualno se može uvesti i Enterosgel 3x5 ml zamutiti u hranu ili piće. Ukoliko temperature budu prisutne trebat će napraviti i krvne pretrage (krvna slika, sedimentacija, ev CRP). Sada za apetit ne možete ništa davati. Kada prestane proljev možete pokušati davati kolostrum s probioticima kroz 2-3 mjeseca.