Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


proljev kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

filipovamama

30.11.2012. 11:05

Poštovani, imam sina od 6 mjeseci koji je na Bebimilu. Prije tjedan dana prebolio je adenovirozu. Stolica se ustabilila. Međutim, kako je krenula nadohrana, štogod mu dam, on ima proljevaste stolice. Da li da pričekam s nadohranom? Inače je veselo dijete, nema nikakvih drugih simptoma.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.12.2012. 09:20

Za početak pokušajte ne davati voćne kašice i sokove - može samo bananu i jabuku. Uvedite probiotik (Normia, Bio Gaia, Waya) i pričekajte. Ukoliko se smetnje nastave trebat će se javiti pedijatru.

dme

02.01.2013. 22:25

Postovani
Djete mi ima dvije godine i mjesec dana , vec 10-ak dana ima slab apetit, prije 3 dana je povratila navece i vec dva dana ima proliv, ali nije cest 2 puta u toku dana. Danas je fino jela , ali je veceras povratila u tri jaka mlaza cak i sto je doruckovala. Nema temperaturu, jako je raspolozena i na njoj se nista ne primjeti. Imate li predpostavku sta je u pitanju, da li je moguce da su zubici u? Da li je neophodno da se ode ljekaru, posto ima neopisiv strah od doktora?
Molim za skoriji odgovor
Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

12.01.2013. 10:15

Zubići neće biti uzrokom smetnji. Najvjerojatnije je riječ o virusnoj infekciji - ako ste zabrinuti javite se liječniku!

rema1

01.09.2014. 15:10

Pozdrav!
Imam bebu od 3 mjeseca, prije mjesec dana je dobila proljev i jos uvijek ga ima, svaki dan po dva puta ima skroz vodenastu stolicu, nema ni zrnaca unutra, samo voda. Pedijatrica nam je dala uputnicu za bakterioloske i virusne pretrage, sve je uredu. Beba napreduje, normalno spava, jede, igra se, smije, mase rukicama i nogama.. dobila je svaki mjesec 800 gr na tezini, samo je dojim, nakon sto zavrsi jednu dojku onda prelazi na drugu i na kraju se jos izdojim ako sta ostane i dam joj da i to popije. Jedem raznoliku hranu, pijem dosta vode.. jednostavno ne znam zasto proljev ne prolazi, pedijatrica kaze da dok ona dobiva na tezini da je sve uredu ali mene zanima Vase misljenje! Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

02.09.2014. 10:55

Slažem se s mišljenjem Vaše pedijatrice. Možete uvesti i probiotik. Najvjerojatnije je uzročnik neki od virusa koji se pretragom stolice ne detektiraju (uobičajeno se traži rota i adeno virus). Oporavak sluznice može potrajati i par tjedana, no dokle god dijete dobro napreduje znači da crijevo obavlja svoju funkciju - uspijeva priskrbiti dovoljno hrane za organizam.