Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Psiholog za bebu od 3,5 mjeseca?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

krijeka

15.12.2017. 18:10

Poštovani,

Već se mjesec i pol dana (od drugog mjeseca djeteta) mučimo s njegovim odbijanjem dojke. Došli smo do toga da on jede samo u snu, u budnom stanju nema šanse, zbog čega ga gotovo stalno uspavljujemo. Nalazi krvi i urina su u redu, pedijatrica kaže da nema organskog razloga i te nam je dala uputnicu za psihologa (na ime bebe). Rekla je da ćemo tamo zajedno ići ja i bebač, a s obzirom da za tako nešto nisam nikad čula, molim vas da mi ukratko objasnite o čemu se radi i da li je moguće da pedijatrica sumnja na nešto (te što bi to moglo biti) kada nas je tamo uputila?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

28.12.2017. 11:35

Pedijatrica sumnja da je riječ o poremećaju u emocionalnom odnosu između Vas i dojenčeta, najčešće je uzrokovan strahom i nesigurnošću majke. Vjerujem da će razgovor s psihologoma koji se bavi poremećajem prehrane pomoći kako bi uspostavili smiren i skladan odnos s djetetom prigodom hranjenja. Ipak, ako dijete ne napreduje dobro na težini preporučam konzultiati i gastroenterologa.