Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Puzanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zdenka

22.05.2003. 23:06

Imam sina od 10 mjeseci .Izrazito je krupna beba od 13kg i 85 cm .Sjedi već dugo samostalno juri u hodalici po cijeloj kući.Kad ga stavim potrbuške samo se okreće oko svoje osi a i kad se uspije postaviti četveronoške ubrzo trbuh priljepi za pod.Na nogama je prilično stabilan i kad ga držimo za ruke pravi korake. Međutim djeca mojih prijateljica puze i sami se dižu na noge dok moj sin samo promatra . Da li je to zbog njegove težine i da li je puzanje uistinu neophodno za razvoj motorike ? I još nešto...Od rođenja ima kvrgu Promjera oko 7 mm iznad uha bolno neosjetljivu .Naš pedijatar je rekao da je limfni čvor i da će s vremenom proći . Međutim ja nisam čula da postoje limfni čvorovi na glavi a to ni ne prolazi.

Dr. Darko Richter

23.05.2003. 01:50

Morali biste se odlučiti za neko konkretno pitanje. No, mogu vam reći da puzanje nije obavezno, a da je 13 kg za 10 mj. pretjerano. Iznad uha nema limfnih čvorova, sumnjam da je baš iznad, a ne možda iza uha.