Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26390

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sljepljena kožica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita24

14.05.2012. 01:25

Poštovani,
zanima me Vaše mišljenje. Imam dečkića koji će za mj. dana 3 godine. To mi je prvo dijete, i nikad nam pedijatrica nije spomenula da mu treba prevlačiti kožicu na piši. Tako da to nikada nismo ni radili. Prije pola godine savjetovala nam je poznanica da počnemo raditi na tome, i počeli smo. Na svu sreću kožica je bez problema išla do kraja. Prije 2 mj. na pregledu pedijatrica je pokušala isto, i bilo je uspješno. Međutim danas prilikom presvlačenja primjetila sam da ipak na jednom mjestu ta kožica neide do kraja, nego je sljepljena, radi se o malom komadiću kožice, možda mm, svugdje drugdje je sve normalno.
Zanima me Vaš savjet, što sada činiti po tom pitanju?

Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.05.2012. 14:25

Redovito prevlačite kožicu za vrijeme kupanja i nemate što brinuti, tako malena priraslica će se otvoriti sama.

Tina-Tina

01.06.2012. 01:30

poštovani,imala bih slično pitanje prethodnom,imam sina 2.5 g starog,zbog urinoinfekta smo bili liječeni na Rebru gdje mu je sestra prevukla kožicu skroz kad je imao 10mj.međutim jako teško se prevlači,a još teže vraća natrag,kao da je preuska kožica,i primjetila sam kod mokrenja da mu se napuše sve kao balon.zanima me da li je to normalno ili će trebati kakav zahvat,hoće li se to kako razraditi s vremenom,jer što je veći sve teže mi je to raditi jer on plače i ne da,a sam nikako ne može prevući.
unaprijed hvala na odgovoru.lp

veky1970

03.06.2012. 22:15

Poštovanje doktore,

htjela bi se isto nadovezati na ovu temu i samo pitati Vase osobno misljenje,svasta sam se naslusala i iskreno stvarno ne znam kako bi to trebali ici s kozicom i "izgledati",i ja isto primjetim ono sto mislim da znam,da mu ne ide bas,ali posto mi sad imamo 9mj,dr.nam je rekla da se do 3.g.to nista ne dira,a kasnije s vremenom ce si on to sam,ako ne,onda ce se dalje vidjeti kako i sta,ako je preusko i sl.Dal da pustim to az sada da ide svojim tokom,jer je jos premalen?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.06.2012. 10:45

Suvremene preporuke su: kožica se povlači do granice do koje ide bez primjene jače sile - ako kožica pocrveni ili popuca tada se u njoj stvara ožiljkasto tkivo i postaje sve manje elastična. Kod otežanog prevlačenja može se primjenjivati kortikosteroidna krema na suženi dio kožice u trajanju od oko 1 mjesec - tada će brzo postati elastična i smanjit će se opasnost od parafimoze ("zaglavljivanja" glavića).