Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bol u stomaku


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bepce

03.06.2012. 13:20

Poštovani, moja djevojčica od 6.5 godina ima probleme sa stomakom konkretno često se žali da je boli ili da će povratiti što se rijetko i desi. Najviše se žali ujutro i to još u krevetu odmah po buđenju dok noć provede sasvim mirno i to traje dok ne krene u vrtić gdje se rijetko žali. U toku dana žali se kad nešto pojede ali to traje vrlo kratko i to čini obično kad je kod kuće, napominjem da nemam više djece, jedinica je. Inače što god da popije i pojede vrlo glasno podrigne i kao da time olakša to svoje stanje, poslije toga joj je bolje. Od rođenja ima tvrdu stolicu (u prosjeku svaki drugi dan ali je suha i brabonjasta) što u zadnjih par dana najbolje regulišemo kašikom maslinovog ulja. Do svoje 4.5 godine visinom i težinom je bila prosječna čak i iznad prosjeka za svoju dob a onda je počela odbijati hranu i jela sve ono što u stvari ne bi trebala. Neće jesti meso, voće ni povrće što ne uspijevamo postići nijednom isprobanom metodom tipa ubjeđivanja, nagrađivanja, kažnjavanja, čekanja da ogladni i sl. Sad je upisana u školu sa nepunih 16 kg i 106 cm. Jako je mršava i uopšte nema podkožnog masnog tkiva. Možda je to dijelom stvar genetike jer je i otac cijeli život mršav i težak na hrani a i ja sam do puberteta bila među sitnijim. Uradili smo laboratorijske nalaze i sve je skroz uredno. Na dosadašnjim pregledima doktori od prilike misle da je sve to stvar njene tvrde stolice i plahe naravi jer je jako svojevoljna, tvrdoglava... Ja bi zamolila vaše mišljenje i savjet jer me jako brine sve ovo pogotovo u ovoj kombinaciji što se žali na stomak i njen mogu reći zastoj u razvoju. Unaprijed zahvaljujem.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

13.06.2012. 10:45

Preporučujem pregled pedijatrijskog gastroenterologa, pretpostavljam da će on zatražiti dodatnu obradu kako bi se isključila alergija na namirnice, nepodnošljivost glutena i upala sluznice jednjaka, želuca i dvanaestnika.