Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Snižene vrijednosti IgG


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kapetas

04.04.2015. 21:15

Poštovani,

zbog sumnje na alergiju na km kod bebe je napravljeno alergotestiranje. Rezultati su sljedeći:
imunoglobulin A = 0,1
imunoglobulin M = 0,3
imunoglobilin G = 1,8
imunoglobulin E = <2
Kožni ubodni test na km: neg.(histamin 4 mm)
Moje pitanja su sljedeća: što znače snižene vrijednosti IgG (napomena: nevezano za alergiju, dva dana nakon alergotestiranja beba je hospitalizirana radi infekcije urinarnog trakta - escherihija 10 na 6, da li je moguće da su snižene vrijednosti IgG povezane sa infekcijom koju je očito imala i u trenutku alergotestiranja odnosno vađenja krvi za alergotest ili se snižene vrijednosti Imuniglobulina G ne mogu povezati s infekcijom?)
Ukoliko je kožni ubodni test negativan kao i normalne vrijednosti IgE, da li to znači da beba nije alergična na km? Napomena: beba ima 5,5 mjeseci, 7180 g, rođena u blizanačkoj trudnoći s porođajnom težinom od 2630 g. Kod sestre blizanke dokazana alergija na km.
Hvala na odgovoru. lp,

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.04.2015. 21:55

IgG je najvjerojatnije niži zbog infekcije, nalaz treba kontrolirati kada se upala sanira. Niska razina IgE i rezultat kožnog testiranja ne isključuje mogućnost da je dijete alergično na neku od namirnica.

kapetas

05.04.2015. 12:10

Hvala na odgovoru.
lp