Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6620 | Broj poruka: 26369

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


sta je G3 ili GA3 test?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

16.01.2012. 17:30

danas me zvala sestra iz bolnice tj rodilista i kaze da dodjem sutra sa malim da mu naprave G3 ili GA3 test,to su mu radili i kad smo isli iz rodilista i bilo je pozitivno jer je primao neke terapije,a sad treba ponoviti i to se salje za ZG da se uzmu nlazi..uglavnom ne mogu da nigde nadjem sta je to ustvari,nisam cak ni naziv tog testa dobro razumjela pa se nadam da cete razumjeti o cemu vas pitam..

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

23.01.2012. 00:05

Ne znam, u rodilištu se uzima krv za Guthriejev test za iskljuučivanje fenilketonurije i on može biti lažno negativan ako je krv uzimana dok je dijete bilo pod antibioticima (no to je normalan nalaz za laboratorij i tamo ga ne detektiraju kao problem). Dalje, uzima se krv i na hipotireozu (TSH). Kod sumnji na perinatalnu infekciju radi se i TORCH test (testiranje na toksoplazmozu, rubeolu, citomegalo virus i herpes virusnu infekciju).

Možda je riječ o antitijelima na celijakiju (ako netko od članova obitelji ima ovu bolest), no ona se drugačije zovu.