Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


stalno grcenje i stenjanje dojenceta!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jovanovac2

12.09.2010. 16:00

postovanje!
imam pitanje vezano za moju bebu staru 4 tjedna!
vec oko 3 tjedna,tj. skoro otkad se rodila ona stalno stenje i grci se...na pocetku to nije bilo toliko izrazeno kao sada.
nema niti jedne prospavane noci ni dana! samo jadna stenje i grci se po cijeli dan. navecer od 9 do ponoci ima klasicne kolike uz koje
bas izrazeno place ali se razlikuju od ovoga sto traje svih 24 sata. ne dojim ju nego jede adaptirano mlijeko. prvo smo bili na bebimilu,pa presli na novalac za tvrdu stolicu a sada na hipp probiotik. nista nije pomoglo. popila je i sab simplex kapi,sada uzima torminalis sirup protiv kolika ali nista! cijelu noc se samo cuje stenjanje i grcenje iz krevetica. kad jede,vec nakon 10-20 ml ona se pocinje sve jace gcit sve dok ne pocme plakat tako da cesto pojede samo 40 ml i tu se izmori i nakon vristanja plakanja zaspe! stolicu ima svakodnevno.tvrdu ali redovitu! ne znam sta bi moglo biti uzrok tome grcenju ni kako da joj pomognemo jer vec je jadna sva iscrpljena od toga! rodjena je na carski rez zbog zastoja otkucaja srca u par navrata tijekom kontrola ctg-om. imala je pupcanu vrpcu omotanu oko vrata no dr. kaze da nije bila toliko stegnuta da bi joj ona uzrokovala te zastoje te da ni njoj nije jasno od cega je doslo do toga. bili smo kod pedijatrice,vedili krv i mokracu...sve je uredu osim upale mokracnih kanala pa pije antibiotik no ni s njim nema nikakvog pomaka u ovim grcenjima!
unaprijed hvala na odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

12.09.2010. 19:15

Novorođenče od 4 tjedna ima valja neki spol, i, ako k tome ima uroinfekt, spada u bolnicu.

jovanovac2

30.09.2010. 13:15

djevojcica je!!!!!
popila je antibiotik...mokraca i krv uredni ali grcenje i stenjanje tjekom cijelog dana su i dalje prisutni...a isto tako i zacepljen nos jos od rodjenja! stalno kapamo fiziolosku i izvlacimo aspiratorom ali nema neke pomoci!

Darko Richter, dr. med.

30.09.2010. 19:15

Za stenjanje i grčenje cijelog dana nemam neko rješenje, ali nos joj svakako ostavite na miru. Možda zaboravi i na trbuh.

jovanovac2

01.10.2010. 18:45

za ovaj vas prosli odgovor nemam komentara! to mi je mogla reci i neka bakica na pijaci a ne covjek koji se prodaje za pedijatra! jadna nasa djeca kad su prepustena ovakvoj ljecnickoj skrbi!
kako da joj ostavim nos na miru ako se dijete gusi jer joj sekret zacepi disne puteve??? i kako ce zaboravit na trbuh ako ju konstantno boli i grci???
najbolje onda da dignem ruke od nje pa sta joj Bog da!!!

laura_2

01.10.2010. 23:40

ja cijenim vase misljenje i sviđa mi se nacin razmisljanja i spustanja roditelja na zemlju ali ova stvar ni meni nije jasna.
Kako onda djetetu pomoci ako ne moze jesti, spavati a ni u budnosti normalno disati ako mu nosic ne ocistimo...
mi odrasli si ispusemo nos a oni to ne mogu...znaci treba ostaviti kako je navela dama prije da se ugusi u sekretu??

ili fakat imate neko rjesenje?! neznam od koje dobi imate djecu ali ako su bili mjesec dva bas me zanim kako ste to rjesavali (ako su imali takve probleme)

Darko Richter, dr. med.

02.10.2010. 12:25

Moje rješenje jest ponovno, da mu ne dirate nos. Najviše što bih mogao progutati, jest pumica za izvlačenje sekreta, najviše dva-tri puta dnevno.
Za ostalo, da ponavljam ili da pogledate gore?
Odakle vama pravo da procjenjujete mene kao pedijatra?
Kada napravite što sam vam rekao, onda mi dođite s novim primjedbama, ako ih bude. Ostaloga se kanite, jer, mogao bih ja sada raspredati o tome kakva je tko majka.

jovanovac2

02.10.2010. 12:25

laura,hvala na podrsci!
ni je ne ocekujem da su doktori madzionicari ni svemoguci ali ovako mala beba si ne moze sama pomoci!
njoj je tek mjesec i pol dana! preksinoc sam do pola 6 ujutro bila budna kraj krevetica jer bi se njoj svako malo nos potpuno
zacepio i ostala bi bez zraka pa sam joj stalno morala kapati fiziolosku da se to malo procisti a nekad cak i aspratorom vuci van!
jucer je dobila kapi i antibiotike pa cemo vidjet pomak!

ditač

10.10.2010. 01:55

Poštovani,imam curicu od 2godine koja nije prospavala noć od rođenja.u početku zbog grčeva a kasnije (oko 8mj) razlog ne znam.tako je idan danas.probudi se u noći s plačom i nakon nekog vremena zaspi.više neznam šta da radim.pedijatar veli da je takvo dijete,a meni se čini da ju nešto muči ali nikako da odgonetnem što.već sam pomislila da joj promijenim mjesto spavanja.molim savjet,hvala

Darko Richter, dr. med.

10.10.2010. 13:25

Ne bih znao odvde, gdje sada sjedim.
A ne znam, i da sjedim drugdje, bih li to znao.
Pitanje je: je li dijete bolesno?
Da ga vidim, znao bih od prve, ali to, naravno, ne bi riješilo vaš problem.
No, stalno ponavljam, pedijatar je tu radi djeteta, ne radi roditelja.
Npr., ja ne vjerujem tu tu vašu tvrdnju "nije prospavala noć od rođenja". Jer, dijete spava i danju, pa, da li s i tada budi? Itd., itd., ima materijala za razgovor, ali, opet, pediajtar bi mogao biti pisihoterapeut roditeljima tek u razgovoru kod pregleda, kao nusefekt istraživanja što je doista djetetu, ali ovako je sve u zraku.

ditač

10.10.2010. 21:20

nije bolesna.spava po danu oko 2 sata.pitam se da li je to sad već navika kad se stalno budi.ako je ostavim da plače,probudi stariju kćer.ona je u stanju plakati cijelu noć ako je ne umirim

Darko Richter, dr. med.

10.10.2010. 21:30

Ja vam ne mogu pomoći ako dijete nije bolesno. U to se, zapravo, bolje razumiju pedijatri primarne zaštite, a možda i po koji roditelj.