Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Što da mu dam da jede dok ne dođu nalazi..


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mama-Zeljka

08.09.2009. 17:15

Poštovani dr,
pedijatar mi je dao vrlo nejasne upute o tome kako hraniti dijete koje ima određeni problem. Evo o čemu se radi. On ima 4 godine, i kroz mjesec i pol na moru se žalio na bolove u trbuhu, a dva puta nakon sladoleta (Ledo, snjeguljica, nije neki higijanski upitan s ulice) je dobio proljev. Kroz zadnja dva tjedna znao se žaliti da mora kakiti, a ne može, i povremeno je išao na zahod i imao je dugačke, bolne, duge vjetrove. Prije nego što smo otišli k liječniku pokakio je male komadiće veoma čudne sluzi, a zatim neku stolicu koja je plivala po površini vode, između koje je bila jarko žuta tekućina (ta je boja bila i na papiru kojom smo brisali guzu).

Liječnik je otklonio sumnju na neko akutno stanje, i rekao da je moguće da dijete ima enteritis, i da je moguće da je dobio neki virus, ali da mu se ne čini da je tako nego da ima neko kronično stanje na crijevima. Nisam zapamtila sva imena na koja je dr. sumnjao.

Liječnik nas je poslao na bakteriološku, virološku i parazitološku obradu stolice, a zatim je rekao da ćemo ići u Klaićevu gdje će napraviti neke pretrage, u krvi i spominjao je nešto invazivno, ako bude potrebno.

Rekao je da mu isprva dajem laganu hranu - juhu, mrkvu, lešo meso od pileta, rižu, i da ne smije voće, slatko i sl., ali je rekao i da ne mora stalno biti na toj dijeti, nego par dana, dok se trbušćić smiri.

Rezultat čekamo već pet-šest dana, i brinem se za dijete, ne znam što bih mu dala jesti, a da mu ne naškodim, osobito za doručak i večeru. On je sada dobro, jede palentu, i ono što je dr. nabrojao, ali više neće jest ni palente ni riže, i ja ga skroz razumijem. Tražla sam na Netu, ali nisam našla nešto što bih mislila da je primjenjivo na njegov slučaj. Ili ja ne znam pod što tražiti.

bilo kako bilo - što da dajem djetetu dok ne odemo dalje kod liječnika.

Hvala!

Darko Richter, dr. med.

08.09.2009. 20:30

Gledajte, ja ne znam dijagnozu pod kojem vas netko tretira. Kako da vam dam korisni savjet? Mislim da trebate nastaviti s onime što vam je savjetovano. To očito nije problem, već je problem što ste vi nestrpljivi, i u tome podržavate i svoje dijete. Kako da odrastu djeca odgovorna za sebe (i za druge) kada im se već sada, unatoč stvarnom izobilju, podilazi, u toku nekog problema ili problemčića, koji je njihov, a ne ničiji tuđi, a jer se podilazi sebi i svojem nestrpljenju?

Mama-Zeljka

09.09.2009. 11:35

DRagi doktore, strpljiva ili nestrpljiiva, tako svejedno.
Meni je doktor rekao da mu nakon par dana uvodim ostalu hranu, al ja ne znam uopće što. Nije mi bio baš jasan, i žurio se, i ne mogu ga dobit na telefon. Rekao je da ga ne držim na ovoj dijeti više od par dana, i da moram uvodit drugu hranu, al nikako mi nije objasnio što točno.
Jel krpice sa zeljem? Jel brokulu?
Žao mi djeteta...

Darko Richter, dr. med.

09.09.2009. 16:20

Neku lakšu hranu, npr. piletinu, kuhani krumpir, kuhanu mrkvu, goveđi bujon, i sl.