Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Svijetla stolica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijafi

15.08.2016. 20:25

Poštovani,
dječak 3 i pol godine.Zadnja 3 dana ima stolicu vrlo svijetle boje, svijetlo žute, gotovo bijele.S tim da stolica nije potpuno svijetlo žuta već ima i smeđih dijelova.Nema proljev i stolica nije učestala, ne žali se na bolove u trbuhu i apetit mu je normalan. Novost u prehrani je kravlje mlijeko koje jede sa čokolinom, nije ga ranije konzumirao dok proizvode od kravljeg mlijeka konzumira već duže vrijeme. Također, takvu bijelu stolicu sam primijetila jednom, unatrag nekoliko mjeseci, ali nisam pridavala pažnju i spontano se povukla. Isto tako, ne znam da li je to relevantno, njegova stolica uglavnom je svjetlije boje, recimo svijetlo smeđa, vrlo rijetko tamnija.
Da li ovo zahtjeva posjet pedijatru ili da sačekam još koji dan?

Osim ovoga, često ima noćne grčeve koje je pedijatrica povezala sa prehladom koju često ima, uglavnom kad je jače prehlađen krenu ti grčevi, čuje se u crijevima kao zrak, čak se osjeti pod rukom, to ga zaboli i budi. Nakon što se smiri prehlada, to traje još nekoliko dana pa prestane spontano.
O cemu se tu radi?

Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.08.2016. 11:10

Bilo bi dobro obaviti pegled i napraviti temeljne laboratorijske pretrage krvi i urina. Najčešće ova pojava bude prolazne naravi i nije povezana s bolešću.