Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Temperatura vec 10-ak dana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ZCute

05.05.2013. 03:05

Postovani,sinu je 2god i 3mj.Prije tri tjedna je imao afebrilne konvulzije,bili smo 10 dana u bolnici i cini mi se da je nakon izlaska iz bolnice navukao neku infekciju,jer mu je nos konstantno curio.Nisam ga vodila odmah lijecniku,ali je nakon par dana dobio temperaturu,pa nam je pedijatar prepisao Cefiksim.Nakon par dana smo isli na kontroru,njemu temperatura nije prestala.Cijelo vrijeme je bila izmedju 38-38,5.Moram panicariti jer mi je receno da na temperaturu,vec od 38,5 mu moram dati klizmu,kako bi sprijecila evenualne febrilne konvulzije.Dala sam mu samo jednom,kad je temp. bila blizu 39.Na toj drugoj kontroli lijecnik je ustanovio da se upala prosilrila na uho,pa smo prekinuli tu terapiju i dobili klavocin bid.Danas je treci dan kako pije,temperaturu nije imao samo drugi dan terapije klavocinom,danas se opet pojavila.38.5.Ta temperatura traje vec predugo,a najvise me zabrinjava to silno trpanje lijekovima i cepicima,jer izgleda da nema efekta,osim ako moramo jos cekati?Ne znam nakon koliko se vidi ucinak klavocina?I jos uz to pije i Convulex,pa vise ni sama ne znam,jeli moguce da je ta temperatura neka nuspojava ili sto?I danas sam primjetila da ima ucestale i rijetke stolice.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.05.2013. 10:20

Treba se javiti na kontrolu, moguće je da je riječ o virusnoj infekcij (Klavocin ne pomaže) ali i o upali uha koja ne reagira na Klavocin. Proljev može biti zbog virusne infekcije ili nuzpojava Klavocina. Treba obaviti pregled i laboratorijske pretrage.