Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Tikovi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

TANGERINE

26.04.2013. 22:00

dobar dan.mama sam dječaka koji će za dva mjeseca navršiti tri godine i imam pitanje u vezi tikova.prije nekoliko dana sam primijetila da ima tik širenja očiju kao da ne vidi dobro i okret glavom u stranu, najčešće ljevu.a danas evo npr. to nije radio ali je umjesto toga kašljucao, kao da čisti grlo.pred tri tjedna smo krenuli u vrtić na druženje jedan puta tjedno po dva sata, jer inače ne ide u vrtić, i to mu je jako teško palo, bili smo evo tri puta i svaki put sve jače plače i govori da ne želi ići.sve mame i teta mi govore da ga ostavim da će proći i da će se naviknuti, ali ja sam u nedoumici jer sam sigurna da je to razlog tikovima.da li da ga i dalje vodim u vrtić i trebamo li se zbog opisanih tikova javiti svom pedijatru?molim vas savjet i unaprijed vam se zahvaljujem.

TANGERINE

29.04.2013. 15:00

nadam se odgovoru prije četvrtka dok bismo trebali opet ići.mada sam već nekako odlučila da ako neće htjeti ići da ga neću voditi.noćas je u snu rekao "ne želim ići" i plakao par minuta tako da ga nismo mogli smiriti.vjerujem da ćete mi dati pametan savjet jer ja sama neznam radim li krivo zato što ga vodim na silu,a sve u cilju da se socijalizira ili bih napravila krivo da ga prestanem voditi zato jer to tako loše trenutno utječe na njega-tikovi, noćne more..

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.05.2013. 10:00

Ako nije nužno nemojte forsirati odvajanje. Najbolje je u potpunosti ignorirati tikove, npr kada krene s tikom okrenuti se nehajno i raditi nešto drugo. Naravno, budno ćete pratiti kako se razvija situacija i u slučaju da kroz mjesec dva ne prestanu možete zatražiti konzultaciju psihologa.

TANGERINE

06.05.2013. 18:05

evo kako sam bila i napisala da nije htio ići sad zadnji put ne bih ga definitivno vodila.ali htio je ići i nije plakao za mnom već je sam rekao da idem doma dok je teta došla.tikovi su se prorijedili i nadam se da će uskoro skroz prestati.hvala vam na odgovoru.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

07.05.2013. 10:00

Samo strpljivo, smireno i bez straha happy