Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26386

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


učestali sekret iz nosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tin88

10.02.2011. 13:40

moj sin star 11 mj unazad 5 mjeseci ima sekret iz nosa, večinom bistri, ponekad zelenkasti al jako rijetko. 1 puta na brisu nosa utvrđena mu je bakterija hemophilius influence tipa B koja je uspješno izliječena. u međuvremenu nos curi i dalje , svi nalazi krvi i briseva su dobri.temperaturu je imao samo kod bakterije. ponekad kad diše čuje se kao nekakvo hripanje al onda se iskašlja i sve je ok.e sad nama pedijatrica daje več 6 kuru antibiotika što je po meni več stvarno previše a rezultat je nikakav. hodamo na inhalacije, dobio je fleksotide i sad nam je najavila antibiotske inekcije. da li postoji mogučnost da je on stvarno na nešto alergičan , jer ona veli da testovi na maloj djeci nisu mjerodavni pa da bezveze pije antibiotike. alergičar sam ja i stariji sin.

Darko Richter, dr. med.

10.02.2011. 19:06

Da li postoji mogućnost? - uvijek postoji mogućnost.

tin88

11.02.2011. 00:15

šta bi nam vi preporučili? da li je opravdano tolko antibiotika i kakve pretrage bi nam vi preporučili. od antibiotika je pio sumamed, klavocin, amoksicilin, silapen, zinat i sad opet amoksicilin

Darko Richter, dr. med.

11.02.2011. 10:30

Vi stvarno živite na Marsu.
Nabrojali ste 6 kura antibiotika u 5 mjeseci, i to na način, kao da je, dana 1. 9. 2010. vaš pedijatar sjeo s vama, i rekao: evo, sada ćemo mu dati sumamed, u listopadu ide klavocin, u studenom amoksicilin, u prosincu zinnat, a u veljači ćemo mu dati silapen.
Svaki je antibiotik dat u neznanju da li će sutrašnjeg dana uopće biti.
A nije problem u pedijatru, već je problem u vama, zato jer stalno trčite tom pedijatru. Da niste niti jednom otrčali, bi li dobio i jedan antibiotik? Zašto vi mislite da pedijatar mora voditi brigu o tome hoće li biti sutrašnjeg dana? Što se njega tiče, on vam daje što misli da je najbolje za dijete, za njega i za vas, što nije dobro, jer, bi razloge za terapiju trebalo ograničiti na dijete, jer, očito, vi ne uzimate svoju odgovornost za dijete, i prebacujete ju na pedijatra. Donosite ga odmah pedijatru, čim nešto ne štima, a inače, kada je sve u redu, dijete je vaše. Pedijatar takvu ulogu, kakvu si vi zamišljate, nema. Nije on tu da djetetu izmjeri temperaturu, da mu da antipiretik i vodu, da ga nosi na rukama. On barata svojim oruđem. I da antibiotik, makar ste vi kod njega već u času dok mu još treba izmjeriti temperaturu, dati antipiretik, čašu vode, i malo ga pronosati.
Već mi je zlo od ponavljanja: zdravstvena je usluga isuviše besplatna. Nije indikacija za ići pedijatru, to, što se nekom sada ne da niti sekunde razmisliti, jer je ambulanta širom otovrena, iza ugla. Čak i u crkvi se ostavi milodar, ili zapali svijeća. Ponavljam, i ponavljati ću: sustav totalne besplatnosti, ili fatamorgane besplatnosti, a što je činjenica u času pružanja bilo koje zdravstvene usluge, jest deleteran, uništavajući, razoran za ljudski intelekt i socijalno ponašanje kada je u pitanju briga o vlastitom zdravlju.

tin88

12.02.2011. 13:45

no coment

vidim da postoje i frustriraniji i gori dr. od našeg. čovjek pita za mišljenje a dobi brdo inteligentnih odgovora.

Darko Richter, dr. med.

12.02.2011. 22:10

Dobili ste i više od dogovora, dobili ste mišljenje. I opet niste zadovoljni. Ako ga niste uspjeli razumjeti, mogu vam još jednom objasniti. Ali, očito ste ga shvatili, iako ne i prihvatili. To je vaša stvar. Samo, nemojte onda pričati o tome tko je frustriran, pođite najprije od sebe.
Je li vam ikada palo na pamet da ima istine u onoj: kakvo pitanje, takav odgovor.