Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ugriz krpelja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

igor_zg

18.06.2007. 13:20

Prije nekih tjedan i pol, jedno jutro mi se pojavila jaka glavobolja, temperatura, kocenje vrata...Odmah sam posumnjao na krpelja (jer sam i prije bio zarazen boreliozom sa nekih 10 god.). Pregledao sam se cijeli, valjda 5 puta, i nisam nista nasao. Prije 2 dana, sve se smirilo, nestale su glavobolje, temperatura, kocenje vrata...Znaci, sve se vratilo u normalu. Barem do jucer, kada sam otkrio krpelja iznad koljena. Izvadio sam ga van (bez muke, vrlo lagano je isao van, zajedno sa glavom..) Bio je mali, kao da se tek tada zapiknuo u kožu. I naravno, sada sam u šokovima, jer znam sto sam prosao prvi put radi krpelja...Radi svog prepostenog poslodavca nemam ni zdravstveno...Što da radim ? Koje su sanse da sam zarazen ? Jeli moguce da imam krpelja svo ovo vrijeme, a da ga nisam primjetio ? (mislim da bi bio puno veci da je na meni tjedan dana ?) Pomozite, preporucite neki lijek..Hvala unaprijed, Igor.

igor_zg

18.06.2007. 14:20

Zaboravio sam napisati da mi je ostala mala bljedo-crvena tockica na mjestu ugriza. Za sad se ne siri.

Darko Richter, dr. med.

18.06.2007. 21:40

Kao prevenciju borelioze možete uzeti doksiciklin (npr. Vibramycin ili Hiramicin) u dozi od 100mg (1 kapsula ili 1 tbl.) dvaput dnevno kroz 3-5 dana.

igor_zg

19.06.2007. 10:00

Zahvaljujem se. Javim se ako ce biti nekih problema. Pozdrav !