Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


uvećani limfni čvorovi i blaga temperatura


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

skullclamp

22.09.2008. 10:00

dobar dan!
imam 21 godinu i unazad, sada već 5 tjedana, imam uvećane limfne čvorove koju prati izrazito slaba temperatura koja se javlja tek oko 21h(tek tada prelazi 37) i traje do ponoći kada opet pada i nijednom nije bila viša od 37,2...sve je počelao kada sam desno na prsima (stručni izraz je aksilarno ako se ne varam) napipao kvržicu koja se smanjila nakon terapije klavocina....međutim, prije tjedan dana mi se opet pojavila kvržica na vratu koja je isto u regresiji. istodobno su mi povećani limfni čvorovi u preponama....svi čvorovi su uvećani s desne strane... doktorica me slala na epstein barov virus, cmv i toxoplasmu ali nalaze moram čekati do 1.10!! jetrene pretrage su ok pa doktorica misli da nije mononuleoza iako je sve i počelo s upalom grla ali nikada nisam imao visoku temperaturu niti se osjećao posebno iscrpljeno.... postoji li mogućnost da je to mononukleoza i ako ne, nešto određeno? p

puno hvala

Darko Richter, dr. med.

22.09.2008. 13:20

Ja sam ipak samo pedijatar, i, osim za sebe i članove obitelji, ne bih se upuštao u ono što zovemo adultnom medicinom. Povremeno pedijatri tretiraju nekoga i iznad 18 godina, no riječ je o bolesnicima koje su poznavali i vodili još kao djecu.