Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


vodene kozice kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mariosto

15.11.2011. 09:59

Poštovani, imam bebu staru mjesec i pol koja ima vodene kozice danas 4. dan koje je dobio od starije kćeri. Bili smo kod liječnika kada ih je imao svega par ali danas ih ima puno po cijelom tijelu samo oko 30 na licu, jede normalno, isključivo je dojen, nema temperaturu, jedino što dosta spava ali kada ga razbudim veseli je i smije se, ima dosta mokrih pelena, stolica mu je uredna (4-6) i ja sam preboljela kozice u djetinjstvu. Zanima me sljedeće, da li je opasna sama ta količina kozica koja mu se pojavila i čini mi se kao da mu se još pojavljuju, neke su već počele pucati. Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

22.11.2011. 12:55

Dokle god je opće stanje djeteta dobro nema razloga za brigu. Vjerujem da ste do sada preboljeli ovu bolest!

18.02.2017. 12:30

Post
rovanje! Imam sina od mjesc i pol! Naime,deda nam je dobio herpes zoster,bio je kod nas u posjeti najmnaje 6-7 dana prije nego je i znao da ga ima tj.nije imao simptome,tek nakon tih 7 dana javio se osip i bol i utvrdjen je herpes¨.Zanima me da li je mogao zaraziti djecaka virusom iako tad nije bilo simptoma? Unaprijed zahvalan

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.02.2017. 12:20

Nažalost to je moguće. Pratite opće stanje djeteta i ukoliko uočite bilo kakve promjene u ponašanju, jedenju ili kožne promjene javite se liječniku.