Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Lactobacillu salivarius k 12


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Muho

17.02.2017. 15:05

Postovani, imam 15- mjesecno dijete koje je u zadnjih tri i pol mjeseca imalo tri upale uha koje su zavrsavale pucanjem bubnjica i koristenjem antibiotika. Redovito mu odrzavamo higijenu nosa, koristimo aspirator, dajemo imunoglukan i probiotike (biogai). Cijepljen je i prvom dozom prevenara ali je i nakon toga dobio upalu. Imate li jos neki savjet sto mozemo napravit? Vidjela sam da postoji probiotik koji sadrzi lactobacillus salivarius k12 ali po uputama proizvodjaca mogu koristiti djeca od 3 god. Kontaktirala sam ih ali se ogradjuju. Smatrate li da bi ih mogla dati bebi? I ako da mogu li se kombinirati zajedno s bakterijama iz biogaje l. Reuters? Hvala

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.02.2017. 12:20

Preparat može biti od koristi, jedino je ograničenje dob u kojoj dijete može sigurno žvakati ove tabletice (opasnost od aspiracije - udisanja). Mislim da bi trebali pričekati s tim.