Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kako se osvetiti?


Autor Poruka

Ida

09.02.2003. 17:17

Ne, nisam nenormalna. Ali, netko se vrlo,vrlo, ružno poigrao sa mnom, tako da imam silnu želju da mu se osvetim. Nešto slično kaš što se dogodilo Vanji. Danas je on sretan s drugom i nije ga briga koga je sve usput povrijedio. Imam potrebu da mu se osvetim, jer se ovaj bijes i ogorčenost pretvara u autodestrukciju.

Lara

10.02.2003. 12:49

Mislim da ti osveta nece nista pomoci, cak i ako je sprovedes moze biti da ces se osijecati jos gore.
Probaj mu oprostiti, znam da je to tesko!
Ako si vjernik, podji u crkvu i ispovijedi svoje jade, ponekad pomaze.

Ida

10.02.2003. 23:58

Ali, Lara..ako ima Boga, zašto onda jedni mogu činiti svakakva zla bez imalo grižnje savjesti, a oni koji su dobri, uvijek nastradaju? Mislim da baš zato što neprestano svima sve opraštam, zato i doživljavam ono što sam od njega doživjela.

hela

11.02.2003. 12:14

To sto mozes sve oprostiti drugima samo je dobro za tebe a nikako lose….jer vidis i sama da nemogucnost oprastanja moze stetiti samo tebi i nikome drugome. Sigurno ne onoj strani koja te povrijedila. Tako ni tvoj oprostaj nece imati nikakvog utjecaja na njega vec samo na tebe. Stani malo i razmisli, koga zapravo tisti tvoja zelja za osvetom? Tebe i nikoga vise, zato pronadji u sebi ono sto si izgubila, a to je snaga oprastanja i nastavi sa svojim zivotom.... svi mi u zivotu bivamo povrijedjeni ali isto tako i povrijedimo druge ljude. Samo moras shvatiti da ce oprpstaj donjeti slobodu prvensteveno tebi… sretno!

Charon

12.02.2003. 02:58

To stoji: dobri uvijek nagrabuse.

No, rjesenje je rijetko u osveti. Onda se ta druga osoba osveti tebi, pa ti njoj... dodjes do vendete.

Ovaj put prijedji preko toga, a ubuduce pazi. Treba se zauzeti za sebe u zivotu i a priori ne dati da te neko dovede u situaciju da se pozelis svetiti. Budi korak ispred!

Bar je meni to u zivotu pomoglo puno vise od bilo kakvih osveta...