Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


poremecaj usnivanja i hipnoterapija


Autor Poruka

marko

06.09.2004. 15:18

Postovana doktorice!
Imam 23 godine i od mog dolaska na studij u Zagreb pocinju moji problemi sa spavanjem. Cim imama neku obavezu ujutro navecer ne mogu zaspati i nekad se dogodi da cijelu noc ne spavam.ad zaspem dobro spavam i ne buim se. Sad se je kod mene razvio i odrejeni strah tako cim vidim da u roku od sat vremena nisam zaspao postanem nervozan i uopce ne mogu zaspati. Prije sam za to koristio Normabel ali sam odustao jer on izaziva ovisnost pa mi je na vlastito trazenje doktorica prepisala Sanval od 5 mg od kojeg najcesce zaspim al se probudim i na najmanju smetnju. Iste smetnje ima i moja sestra ali ona ne zeli koristiti nikakve tablete. Bio sam na pregledu kod neurologa u Centru za poremecaje spavanja i on misli da je to nesto familijarno. Sljedeci tjedan cu napraviti polisomnografsko snimanje. Citao sam o medicinskoj hipnozi na internetu pa me zanima bi li ona mogla biti uspjesna u mom slucaju tako da ne koristim nikakve tablete jer mislim da sam jos premlad za to. Takodjer me zanima mozete li me uputiti kod nekog lijecnika koji se bavi hipnozom i uspjesan je u lijecenju poremecaja usnivanja. Veliko hvala!

Prof.dr.sc. V. Folnegović Šmalc

12.10.2004. 14:00

Problemi usnivanja i prosnivanja su problemi s kojima se danas suočava sve više ljudi. Ubrzani način života , mijenjanje boravišta, zahtjevi okoline, uznemiravaju čovjeka , a samim tim i ruše kvalitetu spavanja. Lijek koji ste koristili je lijek koji neće izazvati ovisnost , a bilo bi ga uputno uzimati bar tri mjeseca.