Psihijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 667 | Broj poruka: 1506

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SAVET-DEPRESIJA


Autor Poruka

Elizabeta

19.02.2006. 02:48

Molim vas da mi pomognete vasim savetma...Zelim pomoci veoma dragoj osobi koja je u depresiji. Koristi antidepresiv seroxat+lorazepam 2.5mg...ali poboljsanja nisu vidljiva. Komunikacija izmedju nas je sve teza i teza,zatvara se u sebe,sve manje komunicira sa spoljnim svetom,nasa vidjanja su sve redja i redja,nezainteresovanost za bilo cime se drasticno povecala,nista ne moze da proizvede osecaj srece..
Molim vas da mi pomognete na koji nacin da se postavim prema osobi u depresiji,na koji nacin da pomognem lecenju
Unapred zahvalan iskren prijatelj

Prof. dr. sc. V. Folnegović Šmalc

13.03.2006. 12:11

Depresivni poremećaji su danas česti i nose sa sobom duboku patnju i bolno iskustvo, kako za bolesnika tako i za njegovu obitelj i prijatelje. Vama draga osoba se po opisanim simptomima, nalazi u depresivnoj fazi u kojoj joj je potrebna psihijatrijska pomoć i redovito uzimanje preporučene antidepresivne terapije. Vi joj možete biti suport, podrška u liječenju što će sigurno doprinijeti borbi protiv takvog depresivnog stanja. Važne informacije o depresiji i njenom liječenju možete pronaći i u literaturi za depresivne bolesnike i njihove obitelji, a također i u razgovoru sa psihijatrom koji liječi Vama dragu osobu , psihoedukacijom bolesnika i Vas kako bi se zajedničkim snagama što uspješnije borili protiv depresije.