Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija i astma


Autor Poruka

hajdi

13.03.2003. 01:22

Imam alergiju na kucnu prasinu, grinje, voce... od 6 godine sada imam 20 god.i do sad je problem bio samo kihanje, curenje nosa i svrbenje ociu. Ali simptomi su mi se pojacali i od prosle godine u mjesecu veljači sam imala probleme, otezano disanje i sviralo mi je u prsima pri udisaju i izdisaju. I sada ponovno osjecam iste simprome. Prosle godine moja doktorica mi je dala ventolin za to, inace za alergiju koristim claritin i kad sam to popila vise nisan imala problema ali sada se ponovno javljaju isti simptomi, umorna sam, iscrpljena, usporena, stvara mi probleme. Dali se kod mene radi o pocetku astme? I sta moram napravit ako je tako?

doc. dr. Neven Tudorić

25.03.2003. 22:38

Vjerojatno imate blagu sezonsku astmu. Čest je slučaj da su vrijeme alergijske hunjavice (u vašem slučaju uzrokovana alergijom na pelud lijeske) jave i tegobe s disanjem. Ventolin i Claritine nisu dovoljni. Potrebna je nešto detaljnija obrada i odgovarajuća terapija.