Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


bol u zubu bez zivca i lijecenom zubu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

matilda

30.12.2004. 09:52

Zub me naglo poceo boliti na toplo, hladno a zatim i na dodir, medjutim stomatolog mi je rekao da u tom zubu nema zivca (vadjen je davno) pa je nemoguce da me taj zub boli, vec je vjerojatno stvar u zubu do njega u kojem je bio lijek koji je sad zamijenjen.
narucena sam za 2 tjedna (+rtg snimak oba zuba), medjutim taj lijeceni zub me nakon par dana poceo boliti (takodjer i na dodir) tako da sada pijem tablete za bol. Zub koji me bolio na pocetku vise me ne boli.
o cemu se tu radi? bol jos nije nesnosna pa ne znam da li da cekam termin u kojem sam narucena (i pijem ketonal za bol) ili da odem stomatologu da mi izvadi lijek?

hvala

dr.sc. Silvana Jukić

03.01.2005. 00:20

Vjerojatno se radi o istovremenom procesu u oba zuba. U jedno se radi o upali "živca" - pulpitisu (bol na toplo i hladno), a na zubu koji je prethodno liječen se razvio periapikalni proces - upala u kosti oko vrha korijena od čega postoji bol na dodir. TAkav proces će se uočiti na rtg snimci. Ako je bol izdržljiva i jenjava ne morate ići kod stomatologa ranije jer problem vjerojatno nije u zubu u kojem je lijek već u susjednom liječenom. Ukoliko je bol nesnosna svakako otiđite prije.