Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


cystis radiculosis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

teamateja

14.05.2015. 11:25

Postovani, prije nesto vise od tjedan dana primjetila sam otok i bol kod jednog zuba, neko vrijeme mislila sam da ce proci ali nije, i odlucila sam popraviti zube( osim toga su svi zubi u redu) tamo mi je zubarica otvorila zub, procistila ga, ali ja to nisam nista osjetila nit je boljelo, te smo mislile da se radi o krivom zubu, poslala me na slikanje, nakon toga je shvatila da se ipak radi o nekom procesu te me poslala na apikotomiju, tamo nalaz glasi: Cystis radiculosis, te zakljucak: Preporuceno vadjenje zuba 44. Narucuje se na alveotomiju i cistektomiju 07.07
2015, pa me zanima dali mi mozete reci sto je to alveolomija i cistektomija? I sto da radim do tada, dali se taj zub treba samo tako ostaviti do tada s obzirom da pise preporucuje se ekstrakcija, sto je vadjenje? I imala sam manjih problema s ispadanjem kose, dali bi to mogao bit uzrok i dali bi se to trebalo ustabili ako je nakon zahvata? hvala i lijep pozdrav!

Dean Cekić, dr. med. dent.

10.06.2015. 10:55

Poštovana,

Vaše ispadanje kose može biti vezano uz taj zub.
Alveotomija i cystektomija je naziv za kirurško vađenje zuba sa pripadajučom radikularnom cistom.
Dakle proći će te kroz manji operativni zahvat.
O detaljnim uputama poslije zahvata, obavjestit će Vas kirurg.