Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


desni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirta

31.07.2003. 09:43

Prije 8 godina zubarica me poslala paradentologu jer sam imala gingivitis na doljnim zubima od 4 - 4. Nakon pregleda paradentologa (mjerenje džepova) na Stomat. fakultetu ja sam se zarekla da više nikad kod paradentologa pa makar mi svi zubi poispadali (tada sam imala 2o i koju godinu). Sada se problem pogoršao (zubno meso se povlači i mlohavo je) i dalje na doljnim 4-4 ali i na gornjim 6 i 7. Znam da moram nešto učinit, ali imam paničan strah od paradentologa jer (vjerujte mogu trpit bol) ali to je bilo neizdrživo.
Molim Vas da mi kažete da li danas postoje kakvi suvremeniji načini liječenja paradonta ili barem uklanjanja bola i gdje. Znam da moram nešto učinit ali neznam kamo da idem. Moj zubar kaže da paradentolozi lutaju, da tu nema pomoći i sl... Pomoć

Dr.sc. Silvana Jukić

28.08.2003. 22:05

Pomoći ima. Morate samo pronaći parodontologa koji će imati obzira prema Vašoj boli (a takvih ima!) i ukoliko je potrebno primjeniti anesteziju prilikom ispitivanje i terapije. Moram napomenuti da u parodontologiji prognoza ipak najviše ovisi pacijentima, odnosno o njihovoj volji i ustrajnosti da slijede upute parodontologa i da besprijekorno održavaju higijenu usne šupljine.