Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Mliječni zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama

27.02.2003. 13:08

Vaše mišljenje je da se mliječni zubi trebaju liječiti.No, nažalost ja sam bila sa svojim trogodišnjakom kod 2 stomatologa, uz bezbroj bezuspješnih pokušaja da dođem do nekog pedodonta(u Rijeci) i niz telefonskih razgovora sa raznim doktorima-svi od reda su mi rekli da je on premali za bilo kakve popravke i zahvate. Njegovi zubići (prednja 4) su gotovo nestali (donji su O.K.). Ja sam užasno zabrinuta i ne znam što mi je činiti. Svi su rekli da treba te zubiće sačuvati što duže, ali bojim se da će za koji mjesec oni potpuno nestati, da će moje dijete imati problema kod govora (već sada frflja i jezik mu bježi naprijed) i da će ga to početi i boliti. Inače, peremo zube, mažemo 1 u 2 tjedna, pijemo tabletice svaki dan-ali zubići i dalje iz dana u dan nestaju. On inače jako slini, je li možda i to 1 od uzroka kvarenja zubi?Bocu smo odbacili-malo prekasno, slatkiše izbjegavamo. Što sada i kako dalje????

Dr.sc. Silvana Jukić

06.03.2003. 17:08

Ja bi Vam preporučila da ipak pokušate pronaći pedodonta obzirom da ponekad uzrok propadanja zuba može biti i slabija mineralizacija iz raznih razloga. U Rijeci postoji stomatološki fakultet gdje ćete sigurno pronaći Zavod za dječju stomatologiju. Dječji stomatolog će Vam postaviti pravilnu dijagnozu i ovisno o uzroku preporučiti daljnje mjere. Pojačana salivacija ne bi bila uzrok takvom stanju, već suprotno pojačan tijek sline pridonosi boljem samočišćenju zuba i njihovoj mineralizaciji.