Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Gangrena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

aida

24.02.2003. 21:01

Molim vas pomozite mi!
U trecem sam mjesecu trudnoce, i trenutno me jako boli zub, vec tri dana. Bila sam kod zubara i rekao mi je da je u pitanju gangrena. Posto o tome malo znam, molim da mi objasnite sta je to gangrena. Muci me to sto bol nece da prodje, iako je zubar rekao da ce se smanjiti, posto mi je stavio neki lijek. Postoji li ikakav prirodan nacin da se bol smanji, i smije li se takav zub izvaditi, buduci da sam trudna?
UNAPRIJED HVALA!

Dr.sc. Silvana Jukić

04.03.2003. 22:35

Ukoliko je čišćenje kanala napravljeno kako treba bol bi se trebala smiriti kroz nekoliko dana. Bolovi mogu trajati i do 1 tjedna ali bi nakon toga trebali jenjavati. Prirodni lijekovi, koliko znam, nisu učinkoviti u liječenju gangrenu jer je uzrok gangrene nekrotično tkivo u kanalu zuba. To tkivo nije izloženo krvotoku, pa prema tome je izvan dometa krvotoka i djelovanja prirodnih lijekova. NJega treba mehanički temeljito ukloniti i poslije kanal napuniti.
Ukoliko bude potrebno, zub se može izvaditi ako je trudnoća normalnog tijeka. Ako postoje problemi u trudnoći tada se treba posavjetovati s ginekologom koji vodi trudnoću.

aida

05.03.2003. 09:43

Hvala vam na odgovoru, zub je izvadjen, utvrdilo se da je bila u pitanju cista, sada je sve u redu.