Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Amber

20.01.2003. 20:22

Poštovani,


Vjerujem da sam se obratila na dobru adresu: naime, imam pitanje iz ortodoncije: moja donja čeljust se sastoji od gusto zbijenih zubiju, od kojih "jedinica" najviše strši i dosta je vidljiva. Ortodont mi je preporučio dosta radikalnu varijantu - vađenje te jedinice i umetanje fiksnog aparata i njegovo nošenje od 1-1,5 godine-dok se ne popuni tzv. praznina. Pretpostavio je da mi se jedinica najviše izbočila rastom umnjaka, koji nisu definitivno završili svoj rast. Jedinica mi je sada praktički izgurana prema nepcu (uvis) a zubi (što stoje tik uz nju)međusobno su udaljeni cca 2,5 mm. Moje pitanje je: da li će se ta dva zuba ikad dovoljno približiti tako da vađenje jedinice ne bi predstavljao estetski problem (da ne bude takva praznina) budući da radim u neoposrednom kontaktu sa ljudima?

S iskrenom nadom da sam pitanje uputila na pravu adresu, srdačno pozdravljam

AMBER

Dr.sc. Silvana Jukić

31.01.2003. 21:46

Na žalost nisam ortodont, no kao liječnik stomatolog mogu Vam preporučiti barem još jedan pregled kod nekog drugog ortodonta da bi ste dobili drugo mišljenje.