Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Stara plomba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Zeleni

30.01.2007. 11:15


Stomatolog mi je prije dva tjedna odlučio promjeniti plombu staru 10- 12 godina na zubu bez živca (6 dolje lijevo), tijekom godina sa zubom nisam imao problema, čvrst je i normalno jedem. Prilikom čišćenja dva kanalića su u redu ali treći je bolan i krvari, krvarenje se teško zaustavlja... zub mi je napunjen te mi je nakon 14 dana u ponovnom pokušaju čišćenja došlo do istog problema (bolno krvari)... RO snimka ne pokazuje ništa specijalno ali stomatolog kaže da zub treba izvadit. Postoji li još kava opcija da se zub spasi?

Još jedno pitanje, prije mjesec i pol sam izvadio dolje desno 4,5,6 -cu zbog granuloma, rana je uredno zarasla ali se na mjestu bivše četvorke skroz blizu trojke pojavila jako mala ali čvrtsta kuglica, o čemu se radi?

Unaprijed HVALA!

Doc. dr. sc. Silvana Jukić Krmek, dr. med. dent.

01.02.2007. 22:55

Zaista mi je teško reći zbog čega zub u toku liječenja jako krvari jer može postojati nekoliko razloga. Trebala bih vidjeti rentgensku sliku i klinički pregledati zub. Ako bi ste željeli pokušati spasiti zub jedno od rješenja je da VAs stomatolog uputi specijalisti endodoncije koji će procijeniti da li je zub moguće spasiti.
Za pojavu čvrste kuglice u području izvađene četvorke predlažem pregled kod stomatologa koji će utvrditi radi li se o zaostalom komadiću zuba, koštanom fragmentu ili nekom upalnom procesu.