Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


eksfolijativni glositis


Autor Poruka

19.11.2006. 16:39

moja je dg eksfolijativni glositis areata migrans.Nakon seroloskog testiranja na helicobacter koje je bilo negativno nisam isao na ureaza izdisajni test smatrajuci to nepotrebnim.Ustanovljeno je smanjeno izlucivanje sline, neko vrijeme sam koristio deksametazon lokalno i proslo je.No sad se problemo vracaju, peckanje, ljustenje jezika, crvenilo.ne pusim, trudim se uredno zivjeti.Koristenje corsodila bilo mi je gotovo bolno, a bris na canidu negativan.Postoje li neke alternativne metode lijecenja ili se trebam osloniti samo na prevenciju???Ovo me vec iscrpljuje...Da probam neke vitamine, cink nesto - postoje li podaci o korelaciji s nedostatkom nekih mikrolemenata, nesto...pomoc
Hvala na odgovoru

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

22.02.2007. 10:00

Poštovani,
iako je prošlo duže vrijeme od Vašeg postavljenog pitanja pokušat ću Vam bar donekle odgovoriti. Mislim da ste prekonfuzni u pokušaju rješavanja problema. Činjenica je da imate postavljenu kliničkiu dijagnozu, bez obzira da li je uzrok poznat ili nepoznat. H. pylori može biti uzrok, ali ne nužno. Način liječnja i odgovarajuća terapija (uz standardnu loklno kortikosteroidi + epitelizansi) ovisi isključivo o obliku ove bolesti, reagiranju na primijenjenu terapiju, te o osbnoj procjeni specijaliste ovisno o kliničkoj slici.