Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Koprivnjaca?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darko Richter, dr. med.

28.02.2013. 12:20

Naravno da kronična urtikarija može imati veze s autoimunosti, i nerijetko i ima.
Preporučio bih vam ponovno, dijetu bez salicilata i konzervansa, pogledajte po ovom forumu, mnogo puta sam ju citirao u detalje.
Zatim bi trebalo otići do dermatologa i do interniste, upravo zbog mogućnosti autoimunog procesa sa ili bez vaskulitisa, a koji sepokazuje kao kronična urtikarija.

mkukole

28.02.2013. 19:05

Poštovani doktore, hvala na odgovoru, vidjela sam da ste doista dali iscrpne odgovore, samo smo mi nestrpljivi, a ništa ne ide preko noći,
mi sami bi trebali najbolje sebe poznavati, i mislim da smo itekako svjesni gdje griješimo, ali ovako nam je lakše.

Lijep pozdrav.

mkukole

13.03.2013. 09:40

Poštovani doktore, evo me opet, možete li mi protumačiti nalaz

Imunologija nalaz jedinica ref.interval
(S) IgE 12,20 kU/L 0-80

mkukole

27.04.2013. 15:40

Poštovani doktore, evo me opet.

Od mod zadnjeg javljanja, stanje se pogoršalo, bila sam na hitnoj svaki drugi dan zbog angioedema, sad se situacija malo smirila, jučer na pregledu u Vinogradskoj bolnici
dobila uputnice za hrpu pretraga, molila bih Vas samo za pojašnjenje moram napraviti biopsiju urtike + PHD nalaz + DIF, mlada doktorica koja me je primila bila je izuzetno ljubazna i susretljiva, i sve mi je to napisala šta moram obaviti i doći nakon toga na kontrolu, Vas bih molila samo za pojašnjenje što znače te pretrage, jer to nisam stigla pitati zbog velike gužve, odnosno rekla mi je samo da moje stanje ne mora biti vezano uz alergiju već možda uz neku bolest krvnih žila, a isto tako da je moguće da se nikada ne otkrije od čega je to, i da moram piti telfast svaki dan 1 tabletu, kao što pijem već mjesecima i biti na dijeti bez konzervansa i aditiva, što i jesam , sada se kako sam već navela stanje smirilo, moji nalazi, bris grla, bris nosa, heliobactery, urino kultura , stolica na parazite, sve uredno, evo ovo je moja dijagnoza napisana u Vinogradskoj bolnici Urticaria chr;, Urticaria vasculitis susp., Status post.angioedema labii, evo to je to, Hvala vam na trudu i vremenu, pozdrav,

Darko Richter, dr. med.

28.04.2013. 22:25

Imate kroničnu urtikarju, bez alergije, kako je to i najčešće. S obzirom na upornost urtikarije, dermatologica sumnja na vaskulitis. I to je u redu, samo mora napravit biopsiju, tj. uzeti komadić kože i dati ga na pregled (patohistološki, PHD). Ne kužim što vam tu nije jasno. Hoćete doznati o čemu je riječ. U slučaju kronične urtikarije, kada se sve iscrpi, i ne da odgovor, učini se biopsija. Ako znate da idete na biopsiju kože, ne znam što vas muče kratice. PHD je patohistološka diajgnoza, DIF je direktna imunoflourescencija. Nećete me valjda sada pitati da vam to objašnjavam? I, zapravo, što se to vas tiče? Niti ćete to razumjeti, pa da vam 5 akadamika to objašnjava, niti je to potrebno. Morate znati što hoćete, i kako do toga doći. To je sve.

mkukole

29.04.2013. 23:00

Hvala na odgovoru, pomogli ste mi, u pravu ste kad kažete da ne moram znati što znače kratice, to nisam ni mislila, ali eto falio mi je taj mali kamenčić
u mozaiku nepoznanica, osnovne stvari sam shvatila koje moram znati.

S poštovanjem,

Minica83

28.07.2015. 22:10

Postovani,14 sam nedelja trudnoce,prosle nedelje mi je izbio ospip po grudima,koji se proisirio na stomak i ruke,malo i na vrat,otisla sam kod dermatologa,kaze da nije siguran da li je pityriaris rosea ili nekakva koprivnjaca.Dao mi je samo emolliens kremu koja mi i ne pomaze.Recite mi da li postoji neka dr krema koju bih mogla mazati ili lek da popijem da mi olaksa tegobe,koji bi bio delotvoran iako je alergija u pitanju?Bojim se da osip ne utice na razvoj bebe,Unapred hvala.

Darko Richter, dr. med.

30.07.2015. 18:30

Ne znam da li je to alergija, kada nije znao niti dermatolog koji vas je vidio. Ako imate fotorafiju osipa, možda pokušajte pitati na forumu drmatologije, uz stavljanje linka za tu fotografiju.

Martina987

29.08.2015. 15:05

Poštovani, prije 10ak dana primijetila sam crveni osip po preponama, grudima, i stražnjici, otišla sam doktorici koja mi je dijagnosticirala urtikariju i dala beloderm. To nije djelovalo, užasno je svrbilo i 3 dana nakon dala mi je afloderm belobaza 40, belodin dvaput dnevno i injekcije synopen tri dana zaredom. Osip se nakon par dana pojavio i po trbuhu, leđima i nogama. Sad je prošlo već 10 dana otkako mažem kremom i pijem belodin, no nikakvog pomaka nema. Svrbi i dalje i osip se širi. Sve ove dane sam i na dijeti za urtikariju. Kako dalje? Hoće li se ovo povući?

Darko Richter, dr. med.

30.08.2015. 10:25

Ne znam da li je ovo urtikarija. dobili se dosta terapije, koja bi morala suuzbiti urtikariju, ako to jest urtikarija. Moguće je da nije, pa bi trebalo pitati dermatologa, ali svakako slikate taj osip na svim mjestima gdje se javlja. Druga je mogućnost da to uistinu jest urtikarija, ali da vi nastavljate s ekspozicijom nakakvom alergenu od koje je dobivate, pa izgleda kao da terapije slabo djeluje.

Martina987

31.08.2015. 23:30

Je li moguće da urtikarija nastaje kao reakcija na insekticide? Psu smo stavili ogrlicu protiv buha koja sadrži insekticid, a boravi u kući. Jedino mi to pada na pamet da sam stalno izložena. Dermatologica je ustanovila da jest urtikarija i dala Telfast tablete, i kada bi trebale početi djelovati?

Darko Richter, dr. med.

01.09.2015. 12:40

Telfast djeluje odmah, tj. za oko 2 sata osjetite barem neko poboljšanje. Nema tu priče o Frontalinu ili sličnim stavrima, koncentrirajte se na pelud trava i ambrozije.