Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi zbog spirale?


Autor Poruka

Larry

13.12.2007. 12:20

Poštovani,
stavila sam Nova T spiralu 16.2. ove godine i nisam imala nikakvih problema do sada.
Naime,jučer me počela boliti kičma i donji dio trbuha,simptomi kao kada trebam dobiti menstruaciju,samo u jačem intenzitetu.
Ali menstruaciju sam dobila 4.12.,znači prije 9 dana.Danas imam jake bolove i krvarenje,ne obilno. Nosila sam teret,cca 60 kg,pa je možda došlo do pomaknuća spirale ili kakva infekcija...Ne znam,brinem se. Molim vas da mi odgovorite što prije.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.12.2007. 13:40

Koliko vi imate kila kad možete nositi 60? Bez šale, vjerojatno ste istisnuli spiralu na pola puta prema van i to vas boli. Morate doktoru, i on će vjerojatno izvaditi spiralu.

Larry

13.12.2007. 16:00

Imam 69 kg. Kršna sam happy
Znači to je ipak to.Toga sam se i bojala.Ništa drugo ne bi moglo biti uzrok? Moram hitno otići kod doktora ili da pričekam do sutra pa možda ako se bolovi smire?Puno vam hvala na brzom odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

14.12.2007. 01:00

Ipak otiđite sutra da se vidi što je, čak i ako se bolovi smire. Ne znam što bi drugo bilo u pitanju, jer i sa 69 ne možete dizati toliki teret!!!

Larry

18.12.2007. 16:50

Pa vidite da ipak mogu happy
Bila sam na pregledu,i rečeno mi je da je spirala na mjestu ,ali da imam upalu desnog jajnika.Propisan mi je ceporex 500,svakih 12 sati po 2 tablete.Čini mi se da je to preblagi antibiotik jer me i dalje boli,ali nemam više krvarenje nego jaki iscjedak bijele boje ,sluzave konzistencije.Pregledana sam ginekološki,spekulom,a ne utz-om pa me i dalje zabrinjava može li se tako vidjeti da li je spirala na mjestu.Hvala na odg unaprijed.
Sa štovanjem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.12.2007. 23:05

Slažem se da je potrebno učiniti i UZV, pogotovo jer vas i dalje boli. Vaš doktor je u spekulima vjerojatno vidio končić IUD-a i po njegovoj normalnoj duljini zaključio da je spirala na mjestu. Međutim, preporučujem i UZV.

Larry

22.12.2007. 11:45

Poštovani,
po Vašoj preporuci napravila sam UTZ i ustanovljeno je da mi se spirala spustila niže prema grliću maternice,ali kako doktor kaže,još je iznad granice i postoji mogućnost da će ispasti kada dobijem menstruaciju i da je to uzrok bolova koje još osjećam.
Rekao mi je i da je još uvijek dosta pouzdana bez obzira na to koliko se spustila.
Kontrola za 3 mjeseca.
Zanima me Vaše mišljenje o tome i da li bi bilo pametnije je odmah izvaditi(zamijeniti) ili štogod drugo.
Naime,jučer sam imala odnose i pošto sam po prirodi paničar,brinem se da nisam ostala trudna.Kolike su šanse za to?
Hvala Vam i oprostite na podužem postu.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.12.2007. 17:40

Odgovor na vaše pitanje vrlo je jednostavan - ako vas boli mora van. Ne znam koliko se spustila spirala, ali bez obzira na to šansa za trudnoću je vrlo mala.

sanja.sk

26.03.2008. 20:50

Nakon konzultacija s mojom ginekologicom odlucila sam se za ugradnju spirale. Obzirom da sam imala problema s hormonima i oralnom kontracepcijom, odluka je pala na NOVA T spiralu.
Spirala mi je ugradjena 5. dan ciklusa, tj 29.02.2008. Imala sam jake bolove dva dana i nakon toga par dana oskudno krvarenje. Onda se sve nomraliziralo.
Dvadeset dana kasnije sam dobila mjesecnicu. Prva tri dana sam imala jako probadanje u predjelu jajnika,bolove u krizima ali oskudno krvarenje. Onda se to krvarenje pocelo pojacavati i evo vec cetvrti dan jako obilno krvarim( sedmi dan od pocetka mjesecnice). Bolove i dalje imam ali ne tako intezivne kao na pocetku mjesecnice. Plasi me to sto je krvarenje sve obilnije i danas sam imala i ugruske.
Za UZV za sam narucena tek 10 travnja. Cekati do tada ili se javiti ginekologici vec sutra?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.03.2008. 21:35

Nažalost, jedino što bi vam ginekologica mogla napraviti je odstraniti spiralu. Mnoge žene s njom imaju vrlo obilna krvarenja, i očito ste vi jedna od njih. Vjerojatno je bolje rješenje za vas bila Mirena. Predlažem da pričekate i vidite koliko će ova menstruacija trajati, pa odlučite da li to možete podnositi ili ne.