Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Briga o nenadanom OČINSTVU


Autor Poruka

laurus

15.11.2007. 10:10

Prije svega želio bih Vas pozdraviti!
Naime, imao sam odnos s djevojkom pri kojem nismo koristili nikakovu zaštitu, od straha da bi postojala mogučnost za neželjenom trudnoćom, upotrijebili smo "hitnu" kontracepciju koju nam je telefonski savjetovao jedan ginekolog, jer nismo bili u mogučnosti otići kod njenog. Uputio nas je da djevojka svakih 12 sati popije po 2 tbl Triqilara u 3 navrata iz srednje "boje" u pakiranju u roku od 72 sata nakon odnosa. Tako je i učinila, izazvala je menstruaciju koju je dobila (prije tri dana) i u inače uobičajeno vrijeme. Međutim problem je u tome što to trenutno ne liči na menstruaciju, nego je u obliku smečkastog iscjetka, bez nekog normalnog obilnijeg krvarenja. Napravila je test, koji je pokazao negativnu trudnoču. U međuvremenu, prvog dana menstruacije počela je koristiti Logest.
Mene zanima, postoji li mogučnost trudnoče i jesu li kontracepcijske tbl u tom slučaju štetne za plod!
Srdačan pozdrav i od srca Vam hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.11.2007. 16:35

Mislim da u vašem slučaju ne postoji mogućnost trudnoće. Krvarenje je drugačije nego inače jer nije nastupilo normalno nego je izazvano tabletama, tako da je to za očekivati. Međutim, čini mi se da ste prerano upotrijebili test na trudnoću, koji se najranije može upotrijebiti 14 dana iza odnosa. Ako jeste, za svaki slučaj ga ponovite kad prođe 14 dana.