Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


migrena zbog pilula?


Autor Poruka

vita

15.11.2007. 13:05

Patim od migrene koja uvijek počinje simptomima poremečaja vida, govora, trnjenja ruke i nakon toga glavobolja i povračanje. Migrena mi se javlja oko 2 puta godišnje, a u trudnočama (dvije) puno češće (čak dva puta mjesečno). Godinu dana nakon drugog poroda počela sam uzimati tablete yasmin i dan nakon što sam uzela posljednju tabletu iz prve kutije javila se migrena. Nisam posebno bila zabrinuta budući sam posljednji put imala migrenu prije oko 6 mjeseci. Nakon druge kutije yasmina, tj. u pauzi, nisam imala napad klasične migrene, ali sam imala glavobolje i osjećaj nemoći, odnosno oduzetosti desne ruke koji je u potpunosti prošao tek nakon šest dana. Nisam sigurna da li bih trebala nastaviti sa uzimanje tableta. Unaprijed hvala na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.11.2007. 16:35

Ne bi trebali uzimati tablete, one su kontraindicirane (dakle ne smiju se uzimati) kod migrenoznih glavobolja. Vjerojatno niste ginekologu spomenuli? Nedavno sam o tome nešto opširnije pisala pa ako vam se da ukucajte u tražilicu foruma migrena pa potražite.