Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane35 molim odgovorite


Autor Poruka

mery32

21.10.2008. 10:05

ovako, jedno vrijeme sam na preporuku liječnika koristila diane, sve je bilo u redu. poslije poduže pauze, ponovo sam počela piti diane, al usred ciklusa sam dobila malo krvarenje koje je trajalo sve do prestanka menstruacije. prestala sam piti diane, sad bi onovo nastavila,ali ne znam da li bi smjela.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

21.10.2008. 10:30

To što vam se desilo je normalna nuspojava koja se zove spotting (naravno pod pretpostavkom da redovno idetena kontrole i da je sve u redu). Smijete i dalje uzimati kontraceptiv.

Arnela

23.10.2008. 23:45

Prvi put sam otisla kod ginekologa kada sam imala 18 godina zbog akni i neredovne menstruacije. Ultrazvucnim pregledom stomaka doktorica mi je rekla da imam policisticne jajnike i tada mi je propisala diane35. Citala sam da one izazivaju maljavost, povecanu tezinu, a kod mene to nije slucaj. Imam normalnu tezinu za svoju visinu. Kada sam pocela piti diane akne su mi se skroz povukle i ne bi ih bilo dok pijem diane, ali cim prestanem sa koristenjem odmah mi se pocnu pojavljivati. Koristenjem diane35 nalazi su pokazivali sve bolje rezultate u odnosu na prvi ultrazvuk. Sada diane ne pijem od aprila mjeseca jer sam udata pa mi je doktroica rekla ako mislim imati djecu da prestanem s njima. U junu sam dobila menstr.bez diane, juli nisam imala,u avgustu sam opet dobila bez diane i tada sam otisla na pregled. Uradjen mi je ultrazvuk i nalaz se pokazao u granicama normale. Tada mi je doktorica propisala Dabroston tablete da pijem jedno dva mjeseca pa da opet odem na ultrazvuk.

Molim Vas da mi date Vase misljenje u vezi ovoga moga problema i da li je dobro sto sada koristim Dabroston da bih izazvala menstruaciju iako sam pocela cesce dobivati bez diane nego sto je to bio slucaj do sada?!

Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.10.2008. 10:20

Vi ste zaista slabo upoznati sa svojom situacijom, i ne znam odakle bih vam počela objašnjavati. Ali, kao prvo, ako sad želite dijete moguće da će vam trebati puno više od Dabrostona, koji slobodno uzimajte, ne smeta ničemu. Morate detaljnije razgovarati sa svojom doktoricom.

bonita

17.11.2008. 20:05

tek sam pocela piti diane 35, zapravo popila sam jednu tablu. i to zadnju pilulu u srijedu, i sad sam u tjednu pauze. medjutim, nisam dobila mjesecnicu jos, samo malo tamnog iscjedka. pa zanima me ako i ne dobijem do cetvrtka, kad bi trebala poceti piti novu tablu, trebam li cekati mjesecnicu ili nastaviti regularno piti nakon ovih tjedan dana? hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

17.11.2008. 21:15

Taj tamni iscjedak je krvarenje. Normalno počnite slijedeću kutiju.

neo

18.11.2008. 21:25

Poštovanje!
diane sam počela piti prije 18 mjeseci zbog neugodnih akni na licu i stanje se jako popravilo, dapače, i bolje od očekivanog. ginekologinja mi već godinu dana nije dala uptnicu za pregled krvi i to me zabrinjava jer tko zna kakva mi je krvna slika sada. prvi ultrazvuk je napravljen godinu dana nakon uzimanja tableta i ustanovljeno je da imam blage policistične jajnike, dakle nije napravljen ultrazvuk prije uzimanja i sadašnje i prijašnje stanje se ne može usporediti. posljednjih četiri do pet mjeseci primjećujem opadanje kose, u zadnje vrijeme možda je i jače. budući da mi se lice popravilo i da tijelom upravljju umjetni hormoni, htjela bih prestati koristiti tablete. moje pitanje Vama je hoće li se nakon prestanka uzimanja tableta vratiti prijašnje stanje, dakle pojava akni, i postoji li mogučnost da se ono i pogorša? iima li razloga prestati s uzimanjem i postoji li povezanost s uzimanjem tableta i opadanjem kose?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.11.2008. 23:00

Akne se mogu i ne moraju vratiti, vidjet ćete. Opadanje kose nije opisano kao nuspojava Diane. A zašto želite prestati uzimati kontraceptiv nisam shvatila. Razloga nema.