Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane-35


Autor Poruka

animor

23.11.2007. 22:00

Postovana doktorice,

Po prvi puta pocela sam koristtit Diane-35 koje mi je preporucila ginekologica. Na mnogim forumima procitala sam da Diane nisu kontracepcijske pilue. Vec da su u svrhu liječenja hormonalnog disbalansa koji uzrokuje akne..ali da ipak stite od zaceca,iako im to nije glavna svrha! Sad sam u dvojbi da li su Diane kontraceptivi ili nisu?
Prvi put pijem bilo kakve kontracepcijske tablete,pa me i malo strah! Koliko-toliko sam upucena..mozda je ovo smijesnopitanje ali me zanima odgovor iz prve ruke.Aako partner svrsi u meni,zbog djelovanja kontraceptiva nemam mogucnosti trudnoce?
Unaprijed Vam puno hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.11.2007. 11:40

Ma pitanja su vam skroz na mjestu. Diane 35 su vrlo efikasni kontraceptivi koji usput djeluju i na neke hormonske probleme, tako da ne brinite za njihovu efikasnost. A dizajnirane su tako da ne možete ostati trudni kad dečko ejakulira u vas - inače koja bi im bila prednost nad npr. prekinutim odnosom?

animor

24.11.2007. 20:55

Puno Vam hvala!

Rjesili ste me svih dvojbi!

animor

03.12.2007. 14:45

Postovana doktorice,

zanima me samo da li je iscjedak (smečkaste boje) normalan u prvih 2tjedna kod uzimanja kontracepcije..to se pojavljauje najvise nakon ejakuliranja decka u meni?
puno hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.12.2007. 18:50

Normalan je i 3-6 mjeseci nakon početka uzimanja, tako da ne brinite. Zove se spotting, i to je u stvari oskudno krvarenje (a krv kad malo odstoji u rodnici postane smeđa).

animor

08.01.2008. 13:45

Postovana,

Evo da ne otvaram novu temu postavit cu svoje pitanje ovdje. Koliko sam upoznata zasticena sam s Diane tabletama (ili bilo kojim drugim) i tjekom 7 dana pauze.Pa me zanima da li to vrijedi i za odnose i ejakulaciju u meni tjekom menstruacije?Zadnju 21tableta sam pila danas,a tabletice sam pila izmedju 12-16h,jedan dan mi se dogodillo da sam zaboravila i popila u 21h.. to nije preveliki razmak izmedju dvije tablete u meduvremenu sam imala odnose s partnerom?!

Unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.01.2008. 15:55

Mene zanima odakle dolazi ta nevjerojatna zabluda da tijekom uzimanja kontraceptiva treba prakticirati i prekinuti odnos? Takvo se pitanje, naime, malo pa često postavlja. Uglavnom, dakle, to je zabluda, nećete ostati trudni niti ako partner ejakulira u vas, i tijekom uzimanja tableta i tijekom pauze.
I ono zakašnjenje nije ništa strašno.