Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dispareunija


Autor Poruka

Lora

22.03.2008. 17:20

Poštovana doktorice, molila bih Vas pomoć u vezi s mojim slučajem.Već dulje vrijeme,zapravo otkad sam stupila u spolne odnose osjećam bol pri snošaju. To mi se događa u 80% slučajeva, nekad je bol jača, nekad slabija-oštra, kao da me bole jajnici. Na ginekološkim pregledima nalazi su bili uglavnom uredni. Na lijevom jajniku mi je pronađena vodena cista al je ginekolog rekao da ona pukne kad nastupi menstruacija, pa se više nisam oko toga brinula. Jeli moguće da je ta bol uzrokovana tom cistom i ako je što da napravim?Već 5 god. koristim Diane 35 s pauzama a pošto se one propisuju pored ostalog i za policistične jajnike izgleda da mi ni to ne pomaže.
Imam još jedno pitanje a tiče se orgazma. Da li anorgazmija može biti posljedica bolnog snošaja?-jer nemogu doživjet orgazam (samo)penetracijom.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.03.2008. 19:30

Dispareuniji je jako teško naći uzrok, pogotovo kad tako dugo traje kao kod vas. Potrebno je napraviti dobar ultrazvučni pregled, vidjeti imate li ili nemate cistu, jer ako imate ona može biti uzrok bolova. Ponekad ju je potrebno operirati i bol nestane.
Ovo da ne možete doživjeti orgazam pri penetraciji nije tako čudno i većini je žena tako, jer ga je direktnom stimulacijom klitorisa puno lakše postići.

Lora

23.03.2008. 14:20

Hvala najljepša!!