Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Escapella bez ikakvih nuspojava


Autor Poruka

oanonaa

14.01.2013. 09:50

Postovani,

Procitala sam razne post-ove na ovom forumu vezanu za Escapella pilule. Interesuje me da li se delotvornost ove pilule (iskljucivo) vidi ukoliko se pojavi mesecnica izazvana Escapella pilulom?

Ovo je drugi put kako sam je upotrebila i niti jednom sam imala krvarenje izazvano tabletom. Niti ikakvih drugih nuspojava (poput mucnine, glavobolje i sl.).

Od 20.12.-25.12. sam imala poslednju menstruaciju, nezasticeni odnos bez ejakulacije sam imala 31.12. (oko vremena ovulacije) i pilulu Escapellu sam popila 1.12. (nakon oko 16 sati). Do sada nisam imala nuspojavu, niti krvarenje izazvano pilulom. Svoju redovnu menstruaciju bih trebala dobiti 16.1., tj. za dva dana (inace su mi ciklusi uredni, i nije mi kasnio ciklus i nakon prve upotrebe Escapelle pre oko cetiri meseca).

Interesuje me da li postoji sansa da pilula nije delovala, da li mogu da ostanem u drugom stanju?

Hvala vam unapred na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2013. 22:40

Poštovana, ne morate nužno krvariti nakon uzimanja pilule.

bebarex

18.04.2017. 20:45

videla sam da su mnogi pili ovu tabletu.
Jel postoji mogucnost za trudnocu iako je doslo do izazvanog krvarenja?
menstruaciju sam imala od 23.3 do 28.3.
odnos sa deckom 29.3 pri cemu je pukao kondom.To je vec bio drugi te nije bilo mnogo tecnosti i obrisao je koliko moze,ja sam se isprala,ali sutradan uzela Escapella tabletu nakon 3 dana sam imala ponovo menstruaciju koja je trajala 4 dana i bila uobicajeno obilna te mislim da je to ta izazvana.Idalje imam bolove u stomaku,posebno donjem delu i mucninu.Pojavio se i beli iscedak kao vodica koji i inace postoji kod mene,ali ima li veze sa popijenom Escapella posto je od nje proslo 18 dana.Da li je to normalno i da li je tableta delovala?Nemam nikakav bol u grudima niti ledjima

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2017. 10:20

Poštovana,
pošto se krvarenje dogodilo niti tjedan dana nakon normalne menstruacije preporučio bih da se javite vašem liječniku da se vidi o čemu se radi.