Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izostanak mens.uz pilule?


Autor Poruka

Tami992

15.01.2016. 17:35

Postovani doktore,

od avgusta prosle godine koristim logest. Pocela sam sa koriscenjem iskljucivo zbog zastite, ali mi je i jedan jajnik policistican. Do proslog meseca nisam imala nikakvih problema. U januaru mi je menstruacija bila jako oskudna, gotovo da je nije ni bilo (pojacan tamno braon na crveno sekret), ali je trajala redovno, s tim da je pocela na dan kad sam prestala sa pilulama (obicno dobijem posle 2 dana). Pre dva dana sam prestala sa pilulama i ocekujem menstruaciju, ali nema naznaka da ce doci. Da samo napomenem da sam bolesna i pijem lekove(ne znam da li to ista znaci). Zbog cega moze da bude tako oskudna menstruacija i sta moze biti ukoliko mi ova izostane?
I jos da dodam da odnose imam, bez zastite, a svaku pilulu sam popila na vreme (kasnim mozda 10ak minuta)
Izvinjavam se sto sam opsirna i unapred zahvaljujem na odgovoru

Pozdrav, Tamara

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.01.2016. 20:55

Oskudne su menstruacije jer navedene pilule dužim uzimanje izazivaju atrofiju endometrija.
Sugeriram promjenu pilula za malo "jače".

Lea D.

03.02.2016. 17:50

Poštovani,

Već više d 4 godine pijem redovno Yaz pilule i jako sam zadovoljna, za sada nikakvih negativnih nuspojava nisam imala. Menstruacija mi je bila redovna, tačna u dan svih ovih godina iako oskudna poprilično. Međutim sada mi se prvi put desilo da nisam dobila uopšte. Obično mi menstruacija krene na prvi dan uzimanja prve pilule u sledecem,tj novom pakovanju. Prošao je dan tek ali sam se zabrinula malo jer je ovo prvi put da se dešava. Imam sve simptome kao da ću dobiti, prošla me je nervoza pred menzes i imam povremene tegobe u stomaku kao što i uvek imam, međutim ništa se ne dešava još uvek,... Iako ja imam osećaj kao da nesto curi - ništa ne izlazi. Na ulošku kao da imam vrlo vrlo svetle braonkaste flekice samo. Zanimam me da li ima razloga za brigu iako sam ih redovno pila, bez preskanja?

Hvala unapred!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.02.2016. 20:15

Uz navedene pilule česti su izostanci menstruacije.