Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jako zabrinuta! Molim Vas za pomoc.


Autor Poruka

ely007

12.03.2008. 12:35


Postovana doktorice,
zanima me dali se moze napraviti pobacaj ako nemam zdravstveno osiguranje? Naime, imam 22 godine, bila sam redovan student i s time imala osiguranje preko oca, prije godinu i pol sam se prebacila na vanredne i proslo je 30 dana od mogucnosti prijave preko HZZ kao nezaposlena osoba, jer nisam mogla prije dobiti potvrdu da sam vanredan student i rekli su mi na HZZO da sam izgubila pravo na zdravstveno i da si mogu uplacivati mjesecno sto nije mali iznos za mene kao studenta. Sada sam bez osiguranje 5 i pol mjeseci. Strah me da sam mozda trudna a ne mogu niti doktoru niti igdje, osim privatnom ginekologu. Simptomi koje osjecam su mucnina u trbuhu tokom cijelog dana i tako svaki dan(s tim da sam 3.dan nakon odnosa kada su poceli simptomi jednom tocnije navecer povratila, poslije vise nisam), cujem kako mi nesto hrci, cvrci tj. susti u trbuhu ne znam kak bih to opisala.. tako mi je vec 1 tjedan i osjecam umor,stalno bih mogla lezati, i skoro svaki dan navecer me boli glava. Pijem Logeste vec nekih 5 mjeseci, ovaj mjesec nisam bas pila u isto vrijeme, cak sam jedan dan bila zaboravila pa sam na isti dan popila dvije odjednom. Danas sam takodjer popila zadnju pilulu iz pakiranja i trebala bih dobiti menstruaciju za neka 3 dana ali sam citala u slucaju trudnoce da bi to mogla biti "lazna menstruacija" zbog pilula.. Zadnju menstruaciju sam imala prije nekih 28 dana, danas je 11-i dan od kako sam imala odnos sa deckom i svrsio je unutra. Dali postoji mogucnost da sam trudna s obzirom da pijem pilule a simptome koje sam navela sam pocela osjecati vec treci dan nakon odnosa, dali je moguce osjetiti tako brzo ili bi u pitanju moglo biti nesto drugo, neki virus ili sl.? Jako sam zabrinuta, nervozna i uspanicena cijeli ovaj tjedan. sad I molim Vas da mi napisete u slucaju da sam trudna dali je moguce napraviti pobacaj u bolnici bez zdravstvenog osiguranja, jel ista cijena i sa i bez osiguranja 1600kn za pobacaj? I dali je potrebno ponjeti uputnicu ili nesto slicno od ginekologa? Ocekujem brzi odgovor. Jako sam Vam zahvalna!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.03.2008. 19:30

Ely jel vi to mene zezate? Na pitanje vam je već odgovoreno tamo gdje ste ga prvi put postavili. Samo tamo niste napisali da pijete kontraceptiv, tako da čisto sumnjam da ste trudni.