Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dan određivanja hormona


Autor Poruka

Karen

11.03.2008. 21:00

Zanima me da li postoji određen dan ciklusa za određivanje hormona u krvi? Htjela bih preći na oralnu kontracepciju (vidim da svi hvale yasmin), a mislim da će mi doktor tražiti krvnu sliku i hormone pred propisivanje? kako studiram u drugoj zemlji, a doktor mi je u HR, trebam Vaš savjet.

također mi je dijagnosticiran cin 1 na zadnjoj kontroli (prije mjesec dana), a prije toga sam imala jaču upalu cerviksa.Trebam li se brinuti? Imam 21 godinu.

Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.03.2008. 23:50

Nema nikakvog razloga da vam doktor traži pregled krvne slike ako ste zdravi. Također, osim ako ne sumnja na endokrinološku bolest, nema razloga ni da vam traži nalaz hormone. Hormoni se inače rade 2-5 dana ciklusa.
CIN 1 je vjerojatno posljedica kronične upale. Nemate se razloga brinuti, ali malo pripazite na sebe, i koristite kondom.

Karen

12.03.2008. 10:05

Da, kondom zapravo uvijek koristim, samo smatram da su pilule malo praktičnije u dužoj vezi.

Nalaz papa testa planiram ponoviti jer općenito nisam bila zadovoljna doktorom, koji je čak spominjao infekciju HPVom, ali nigdje nije napisao da je imam, niti da sumnja na nju. samo me isprepadao happy.

Hvala Vam mnogo na pomoći.