Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija


Autor Poruka

Jasmina

05.01.2006. 13:45

Imam 22 godine. 4 godine bez prestanka pila sam diane 35. nisam imala nikakvih problema osim glavobolja (pitanje dal su bile uzrokovane tabletama). Sad zelim dijete i prestala sam ih piti. Desno od pupka pa na niže imam kolike (nisu jaki) koje se pojavljuju svakih par minuta a prilikom mokrenja i odnosa se pojačaju.
Zanima me nali ima veze s jajnicima ili koji kamenčić prolazi kroz mokračovode.
Drugo me zanima...Dali bi sad trebala imati neke promjene nakon prestanka uzimanja tableta? Prtpostavljam da ću imati neredovite menstruacije i da ce mi se vratiti bolovi koje sam imala pdo prije 4 godine. Želim zanijeti. Znam da je sad malo teže, ali za svaki slučaj, Koliko se preporučuje čekati da mi se hormoni vrate u normalu prije trudnoće?

Zahvaljujem unaprijed

doc. dr. sc. Branko Radaković

17.01.2006. 12:14

Uzrok bolovima koje navodite moguće je razjasniti pregledom i potrebnom obradom kod ginekologa i urologa. Ukoliko ste prije Diane 35 imali bolne i neredovite cikluse lako je moguće da će se to ponoviti po prekidu uzimanja tih tableta. Zbog neredovitih ciklusa i bolnih menstruacija u žena koje žele zanjeti potrebna je obrada u ginekologa koji se bavi humanom reprodukcijom. S toga nemojte predugo čekati.

privatno92

06.02.2018. 21:30

Poštovani, mogu li se tablete za prekid trudnoce ( mifepristone) kupiti u ljekarni? Ako da koliko kostaju i mogu li se kupiti ako sam maloljetna? Ako se tablete dobivaju na recept i mora se ostati u klinici bi li ste mi mogli opisati taj postupak koristenja tableta? Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

07.02.2018. 12:20

Poštovana, koliko znam medikamentozni pobačaj se kod nas radi samo u Rijeci. Morate biti zaprimljeni na odjel i pod liječničkim nadzorom. Maloljetne osobe moraju imati suglasnost roditelja.